Vergelijk 2.757.477 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

BlackBerry en Microsoft slaan handen ineen voor nog betere beveiliging

Nieuws BlackBerry en Microsoft slaan handen ineen voor nog betere beveiliging
Door ,

BlackBerry en Microsoft kondigen een nieuwe strategische partnership aan. Beide techbedrijven gaan nauw met elkaar samenwerken om smartphones voor professionals uit het bedrijfsleven nog veiliger te maken. Het eerste resultaat van deze samenwerking is BlackBerry Enterprise BRIDGE.

Dat laat BlackBerry weten via een persbericht.

Smartphonebeveiliging is anno 2018 een belangrijk onderwerp. Vrijwel iedereen loopt er tegenwoordig met een rond. En we gebruiken ze niet alleen om mee te bellen en sms’en, maar ook om foto’s, video’s, muziek, documenten, presentaties en andere persoonlijke data mee op te slaan. Vooral mensen uit het bedrijfsleven zijn geneigd om belangrijke en gevoelige informatie lokaal op te slaan op hun telefoon. Voor deze doelgroep is het van groot dat hun toestel optimaal is beveiligd.

Azure

Om die reden hebben BlackBerry en Microsoft de handen ineengeslagen en een nieuwe beveiligingsoplossing bedacht: BlackBerry Enterprise BRIDGE. Volgens de persverklaring biedt deze technologie een uiterst veilige manier om naadloos de mobiele applicaties van Microsoft te gebruiken binnen BlackBerry Dynamics. Zo kunnen professionals altijd en overal hun presentaties bijschaven, ongeacht het apparaat, zonder dat de IT-afdeling zenuwachtig hoeft te worden over updates of beveiliging. Met deze beveiligingsoplossing richten BlackBerry en Microsoft zich op hun gezamenlijke klanten: het bankwezen, de zorg, advocatenkantoren en overheden.

“BlackBerry is altijd marktleider geweest met haar innovatieve manieren om data op mobiele apparaten te beveiligen”, zo vertelt Carl Weise van de sales-afdeling van BlackBerry. Hij vertelt dat hun klanten Office 365 apps als Word, PowerPoint en Excel willen gebruiken en zich geen zorgen hoeven te maken over beveiliging. Judson Althoff van Microsoft vult Weise aan: “Samen met BlackBerry tillen we onze diensten naar een hoger niveau en beiden we professionals uit het bedrijfsleven de nieuwe standaard voor extra beveiligde productiviteit.”

Tot slot laat BlackBerry in het persbericht weten dat het beveiligingsplatform van BlackBerry geïntegreerd is in de Azure, de clouddienst van Microsoft. BlackBerry UEM Cloud, BlackBerry Workspaces, BlackBerry Dynamics en BlackBerry AtHoc zijn vanaf nu beschikbaar via Azure.

(Via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden