Vergelijk 3.352.407 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

‘Huawei P9 en P9 Plus krijgen binnenkort Android Oreo’

Nieuws ‘Huawei P9 en P9 Plus krijgen binnenkort Android Oreo’
Door ,

Nog even en Huawei rolt een update voor Google’s besturingssysteem uit voor de Huawei P9 en Huawei P9 Plus. Een medewerker van het bedrijf vertelt tegenover de Chinese techsite IThome dat Huawei op het punt staat om Android 8.0 Oreo voor beide toestellen uit te rollen.

De Huawei P9 en Huawei P9 Plus zijn al enigszins op leeftijd. Beide vlaggenschepen werden in april 2016 gepresenteerd. Nog even en ze mogen dus twee kaarsjes uitblazen. Ondanks deze leeftijd heeft Huawei besloten om Android 8.0 Oreo naar beide toestellen te brengen. Wanneer de update wordt uitgerold is onduidelijk, wel dat dit op relatief korte termijn gebeurt.

Over Android 8.0 Oreo

Android Oreo is momenteel de nieuwste Android-versie die in omloop is. De Android P Developer Preview uiteraard niet meegerekend, want dit is slechts een bètaversie. Vorig jaar eind augustus kondigde Google officieel Android 8.0 Oreo aan. Inmiddels zijn we ruim een half jaar verder, maar nog altijd is het besturingssysteem nog maar op een handjevol smartphones en tablets te vinden. Volgens de laatste berekeningen van het Android Developer Dashboard (februari 2018) is het OS pas op 1,1 procent van alle Android-apparaten te vinden. Dit ondanks vermoede pogingen van de zoekmachinegigant om de uitrol te bespoedigen (denk aan Project Treble).

Android 8.0 Oreo beschikt over allerlei nieuwe features. Zo weet je dankzij Notification Dots precies hoeveel nieuwe berichten je hebt ontvangen. Autofill vult automatisch je gebruikersnaam en wachtwoord in bij applicaties en websites. Smart Text Selection geeft je extra opties als je teksten selecteert. En zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan. De belangrijkste vernieuwingen van Android Oreo hebben we in het onderstaande artikel uiteengezet.

De 7 beste nieuwe features van Android 8.0 Oreo

De 7 beste nieuwe features van Android 8.0 Oreo

22 aug 2017 - Maandagavond Nederlandse tijd onthulde Google de naam van haar nieuwste Android-versie. Android Oreo. Of Android 8.0 Oreo voluit. Ten opzichte van zijn voorganger Android Nougat heeft de zoekmachinegigant voor het besturingssysteem meer dan genoeg nieuwe functies bedacht. GSMinfo heeft de 7 beste nieuwe features voor jullie op een gezet.

Inmiddels is er ook al een Maintenance Release van Android Oreo vrijgegeven. Dit is versie 8.1. Daarin heeft Google onder meer de interface opgeschoond, ontwikkelaars toegang gegeven tot nieuwe API’s en de optimalisatie van het besturingssysteem voor low-end telefoons verbeterd. Ook krijg je betere informatie over de accu van Bluetooth-apparaten die met je smartphone zijn verbonden.

EMUI 8.0

Naast Android 8.0 Oreo krijgen de Huawei P9 en P9 Plus ook de nieuwste versie van de Android-skin van Huawei: EMUI 8.0. Kunstmatige intelligentie speelt hierin een belangrijkere rol. Zo schiet je nog mooiere plaatjes dankzij de verbeterde camera-instellingen. Ook wordt de processor of CPU intelligenter ingezet en resources beter verdeeld.

(Via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden