Vergelijk 3.385.701 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Lenovo stopt met Motorola Moto X-serie en Moto Mods'

Nieuws 'Lenovo stopt met Motorola Moto X-serie en Moto Mods'
Door ,

De stekker lijkt uit de Moto X-lijn van Motorola te gaan. Ook het maken van Moto Mods zou geen prioriteit meer zijn voor de fabrikant. Dit nadat er een aantal werknemers werden ontslagen bij Motorola's Mobile Devision.

Lenovo heeft sinds 2014 de teugels in handen van het bekende merk Motorola. Deze smartphonemaker gaat ook dit jaar nieuwe Moto-toestellen onthullen. Renders van de geplande smartphones kwamen namelijk in januari al op straat te liggen. Volgens bronnen van Android Police gaat Motorola dit jaar echter geen Moto X-toestellen naar de markt brengen. Lenovo heeft ondertussen bevestigt dat een deel van het personeel van Motorola's Mobile-afdeling in Chicago is ontslagen.

 Motorola Moto X

De Moto X5 verscheen dus al eerder in beeld, inclusief informatie. Het toestel werd verwacht met een 18:9-beeldscherm met aan de bovenkant een notch met ruimte voor twee frontcamera's. De render toont achterop eveneens een dubbele camera met daaronder de vingerafdrukscanner. Of we de Moto X5 ooit nog gaan zien, is niet helemaal duidelijk. Uitgaande van de bron wordt de Moto X-lijn voorlopig in de ijskast gezet.

Moto Mods

Naar verwachting zien we dit jaar wel twee nieuwe smartphones uit de Moto Z-lijn verschijnen. Deze premiumtoetellen van Motorola ondersteunen doorgaans Moto Mods; opklikbare elementen waarmee de smartphone een fysieke uitbreiding of toevoeging krijgt. Motorola lijkt dit jaar in ieder geval geen nieuwe Mods met een specifieke toepassingen te lanceren. Mogelijk maakt Motorola een uitzondering voor covers met ingebouwde accu's. De nieuwe Moto Z-toestellen zijn waarschijnlijk compatibel met oudere Moto Mods.

Motorola

Motorola gaat zich naast de premiumlijn richten op de Moto E-, G- en Z-serie. Moto E- en G-toestellen beschikken doorgaans over een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dit jaar komt de fabrikant met de Moto G6 en Moto G6 Plus, welke beide worden verwacht met een scherpe prijs. Over de presentatie- en lanceerdatum van nieuwe Moto-toestellen is verder nog niks bekend.

(via)

Motorola Moto G6 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 500 € 12,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 13,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 14,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 500 € 14,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 1000 € 17,50 € 0,- Bekijken
Alle Motorola Moto G6 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden