Vergelijk 2.989.868 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Samsung Galaxy Note 9 krijgt geen vingerafdrukscanner onder beeldscherm'

Nieuws 'Samsung Galaxy Note 9 krijgt geen vingerafdrukscanner onder beeldscherm'
Door ,

Het volgende vlaggenschip van Samsung, de Galaxy Note 9, krijgt geen vingerafdrukscanner onder het display. De huidige techniek heeft namelijk te kampen met mankementen. Dat schrijft KGI Securities in een rapport.

Vivo onthulde dit jaar de Vivo X20 Plus UD met een vingerafdrukscanner verwerkt onder een OLED-beeldscherm. De volgende fabrikant die een toestel met geïntegreerde vingerafdrukscanner onder het display introduceert, zou Samsung moeten zijn. Het laatste vlaggenschip van Samsung kreeg een scanner achterop mee en daarom verwachten we de aankomende Galaxy Note 9 met deze sensor voor het scannen van de vinger onder het beeldscherm. Volgens Ming-Chi Kuo van KGI Securities moeten we nog even geduld hebben en krijgt de Note 9 gewoon een scanner op de achterkant.

In augustus stelde KGI al dat de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus een vingerafdrukscanner achterop mee zouden krijgen. Dat bleek eind afgelopen maand tijdens de presentatie van de toestellen ook zo te zijn. Kuo verwachte de Note 9 wel met deze scanner, maar meent nu dat de phablet geen vingerafdrukscanner onder het beeldscherm krijgt vanwege technische beperkingen van de huidige techniek. Wanneer gebruikers screenprotectors op een beeldscherm plakken met deze geïntegreerde vingerafdrukscanner of het toestel met de sensor bij koude en warme temperaturen gebruiken, treden er problemen op.

Vingerafdrukscanner

Volgens Kuo is dat de reden dat Samsung nog even wacht met het gebruik van de scanner onder het beeldscherm. Of andere fabrikanten dit jaar een smartphone met een vingerafdrukscanner verwerkt onder het display lanceren, is niet helemaal duidelijk. Vivo werkt in ieder geval aan een opvolger, maar deze komt niet naar Nederland. De feature is erg interessant maar zolang het mankementen met zich meebrengt, zullen smartphoneliefhebbbers nog even geduld moeten hebben. De Galaxy Note 9 wordt momenteel in ieder geval verwacht met de oude vertrouwde vingerafdrukscanner onder de primaire camera.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden