Vergelijk 2.717.337 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Deze LG-telefoons krijgen Android Oreo

Nieuws Deze LG-telefoons krijgen Android Oreo
Door ,

De eerste Developer Preview van Android P is een feit, maar dat wil niet zeggen dat we Android Oreo vergeten zijn. Via een omweg zijn de updateplannen van LG naar buiten gekomen. Het blijkt dat de Koreaanse smartphonemaker slechts vijf van haar vlaggenschepen een software-update aanbiedt naar de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem.

Ondanks de vele initiatieven van Google -denk aan Seamless Updates en Project Treble- loopt het nog altijd niet storm met Android 8.0 Oreo. Uit de meest recente peiling van het Android Developer Dashboard blijkt dat ruim 6 maanden na de lancering van Android Oreo pas één op de honderd toestellen wereldwijd (1,1 procent) op de nieuwste Android-versie draait. Dat aandeel neemt gegarandeerd op korte termijn een vlucht, omdat steeds meer nieuwe smartphones met Android Oreo worden geleverd.

Een andere reden waarom we denken dat het marktaandeel van Oreo binnenkort omhoog schiet, komt omdat steeds meer fabrikanten een software-update uitrollen. Zo zijn Nokia, Sony en Samsung onlangs begonnen met de uitrol van deze versie. Woensdag vernemen we bovendien dat de Samsung Galaxy Note 8 binnenkort wellicht een update kan verwachten.

LG

Ook LG maakt er serieus werk van om Android Oreo naar haar smartphones te brengen. Dankzij de Amerikaanse tak van T-Mobile weten we welke toestellen op een update kunnen rekenen. Op de site van de provider zijn door diverse media vier telefoons gespot die op korte termijn Android Oreo krijgen: de LG G5, LG G6, LG V20, LG V30 en LG V30 Plus.

Helaas moeten we constateren dat alleen de high-end vlaggenschepen in aanmerking komen voor een update van het besturingssysteem. Telefoons uit het middensegment zoals de LG Q6 en LG G5 SE blijven buiten beschouwing. De beweegredenen van de Koreaanse smartphoneproducent zijn een raadsel, maar we kijken er niet vreemd van op. Het uitrollen van een software-update is langdurig en complex proces waarbij vele partijen betrokken zijn. Het is begrijpelijk dat fabrikanten deze tijd en energie liever alleen investeren in de duurdere modellen van haar collectie. Bovendien kan het smartphonegebruikers ertoe aansporen om juist de duurdere telefoons te kopen vanwege deze exclusiviteit.

Android 8.0 Oreo

Android Oreo geeft smartphones diverse nieuwe features. Zo worden gebruikersnamen en wachtwoorden onthouden en automatisch voor je ingevuld bij tal van apps dankzij Autofill. Smart Text Selection biedt allerlei nieuwe mogelijkheden als je teksten selecteert, zoals het openen van een URL of bellen van een telefoonnummer. Notification Dots vertellen je precies hoeveel nieuwe berichten je per app hebt ontvangen. En je telefoon wordt nog beter beschermd dankzij Google Play Protect.

(Via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden