Vergelijk 2.989.864 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google Lens komt naar alle Android-toestellen

Nieuws Google Lens komt naar alle Android-toestellen
Door ,

Met behulp van beelden kan Google Lens je relevante informatie geven. De feature is niet langer exclusief voor Pixel-gebruikers en komt deze week beschikbaar voor alle gebruikers van Android. Lens wordt namelijk geïntegreerd in Google Foto's.

Google Lens is niet langer exclusief voor gebruikers van Pixel-smartphones. Google, uitgever van Android, brengt de slimme foto-assistent nu naar Google Foto's, waardoor de AI-tool toegankelijk wordt voor alle Android-gebruikers. Lens geeft handige, aanvullende informatie op basis van smartphonecamera-input of eerder gemaakte beelden. Vanaf vandaag wordt Lens aan Google Foto's toegevoegd. De update komt deze week nog beschikbaar.

Net als dat Google Assistant met spraakcommando's overweg kan, weet Google Lens raad met beelden. Met kunstmatige intelligentie en objectherkenning kom je zo meteen te weten wat de naam van een artiest, dier, plant of object is. Ook kan Lens je de locatie en reviews van onder andere restaurants tonen wanneer je daarvan bijvoorbeeld een foto hebt. Verder kan Lens wachtwoorden, zoals die van je wifi-verbinding herkennen en voor je invullen. Zo wordt het leven met een Android-smartphone net wat makkelijker. Google werkt ook aan een iOS-versie van Lens.

Google Foto's

Als je binnenkort met Google Lens aan de slag wilt, moet je Google Foto's op je smartphone hebben staan. De foto's-app van Google staat al op veel Android-toestellen geïnstalleerd, maar soms leveren fabrikanten hun eigen gallerij-app mee met een smartphone. Je kunt Google Foto's daarom hieronder downloaden. De app bewaart zowel foto's als video's op Google Drive, zodat deze altijd en overal toegankelijk worden.

Google Foto's

App name
 
Communicatie

Met Google Foto's kun je automatisch back-ups maken van je foto's en video's, veilig in je Google Account. Ook eenvoudige fotobewerking is in de app ingebouwd en met Google Cast-ondersteuning kun je op iedere Chromecast je collectie laten zien.

Play Store App Store
 
(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden