Vergelijk 2.989.868 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Onderzoek: iPhone X is te duur

Nieuws Onderzoek: iPhone X is te duur
Door ,

De Amerikaanse investeringsmaatschappij Piper Jaffray weet wel waarom de iPhone X niet zo goed verkoopt als Apple had verwacht. Uit een enquête blijkt dat respondenten het nieuwste vlaggenschip van Apple aan de prijzige kant vinden. Daarom houden ze langer vast aan hun huidige iPhone.

De iPhone X is het paradepaardje van Apple en vormt de mijlpaal van 10 jaar iPhone. Het Amerikaanse technologiebedrijf haalde alles uit de kast om een toptoestel te creëren en stil te staan bij het jubileumjaar. Het is de eerste smartphone in het assortiment van Apple met een voorkantvullend oled-scherm, of Super Retina HD-display zoals het officieel heet. Aan de voorzijde heeft het Apple haar gloednieuwe TrueDepth-camera geïnstalleerd. Deze is niet alleen uitgerust met een techniek om het vlaggenschip te ontgrendelen (Face ID). Je kunt er tevens je eigen geanimeerde emoji of Animoji mee maken en versturen. Onder de motorkap vinden we de razendsnelle A11 Bionic chipset. En achterop gaat een geavanceerd camerasysteem schuil waarvan beide lenzen voorzien zijn van optische beeldstabilisatie.

Prijskaartje

Zoals je ziet is de iPhone X een technologisch hoogstandje van Apple. Maar deze technologische vooruitgang en het nieuwe design komen wel met een prijskaartje. Afhankelijk van welke variant je neemt -met 64 GB of 256 GB geheugen- je betaalt er fors voor. Het basismodel gaat over de toonbank voor 1.160 euro. Aan de duurste uitvoering hangt een duizelingwekkend prijskaartje van 1.330 euro. Dat zijn geen bedragen die de doorsnee consument aan een smartphone wil uitgeven. Het zal je dan ook niet verbazen dat het prijskaartje een belangrijke reden is waarom de verkoop van de iPhone X geen groot succes is.

Investeringsmaatschappij Piper Jaffray heeft aan 1.500 Amerikaanse iPhone-gebruikers gevraagd waarom ze niet upgraden naar de iPhone X. Bijna één op de drie respondenten (31 procent) zegt dat ze de nieuwe iPhone te duur vinden en hem daarom niet aanschaffen. Met prijskaartjes van meer dan 1.000 euro kunnen wij dat goed begrijpen. En dan moet je nagaan dat het vlaggenschip in de VS goedkoper is dan in ons land.

Updates

De hoge aanschafprijs is echter niet de belangrijkste reden waarom de Amerikanen niet massaal overschakelen naar de iPhone X. Ruim vier op de tien ondervraagden (44 procent) geeft aan dat hun huidige toestel nog prima werkt. Waarom zou je upgraden en honderden dollars neerleggen voor een nieuwe telefoon als je oude nog prima in orde is? Dat heeft waarschijnlijk niet alleen met de hardware te maken, maar ook met de software. Voor iedere iPhone die Apple op de markt brengt, rolt het bedrijf 4 tot 5 jaar lang software-updates uit. Wie afgelopen jaar een iPhone X, iPhone 8 of iPhone 8 Plus heeft gekocht, kan er op rekenen dat ze in de toekomst iOS 15 of hoger kunnen verwachten. Op dat vlak heeft Apple een mijlengrote voorsprong op Google. Bij Android-telefoons is het maar de vraag of, wanneer en hoe lang je software-updates ontvangt.

Een andere interessante uitkomst van het mini-onderzoek van Piper Jaffray is dat 8 procent van de respondenten aangeeft dat ze liever een telefoon met een groter scherm heeft. Dat is ongeveer 1 op de 12 ondervraagden. Zij vinden een 5,8 inch groot scherm niet groot genoeg. Voor hen hebben we goed nieuws. Het gerucht gaat dat Apple dit jaar een 6,1 inch grote en 6,5 inch grote iPhone gaat lanceren. Zij hebben dus iets om naar uit te kijken.

(Via)

Apple iPhone X beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Tele2 24 mnd - 2000 € 42,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 20000 € 51,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 10000 € 57,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd onbeperkt 2147483647 € 83,00 € 0,- Bekijken
Telfort 24 mnd 150 10000 € 47,50 € 119,00 Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 4000 6000 € 38,00 € 270,00 Bekijken
Ben 24 mnd onbeperkt 5000 € 37,00 € 171,00 Bekijken
Alle Apple iPhone X aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden