Vergelijk 2.735.650 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Wiko introduceert acht nieuwe smartphones met bijzondere beeldschermen

Nieuws Wiko introduceert acht nieuwe smartphones met bijzondere beeldschermen
Door ,

Wiko introduceerde afgelopen week maar liefst acht nieuwe toestellen. Deze smartphones krijgen verschillende prijskaartjes mee maar zijn allemaal voorzien van een beeldscherm dat extra lang is.

De Franse smartphonemaker Wiko heeft eind vorige maand tijdens Mobile World Congress 2018 acht nieuwe smartphones onthuld. Tijdens het jaarlijkse evenement, dat elk jaar in Barcelona plaatsvindt, introduceerde de fabrikant nieuwe toestellen uit de View2-, View- en Y-serie. De goedkopere View- en Y-toestellen beschikken over een beeldscherm dat twee keer zo lang als breed is; een 18:9-verhouding dus. Daarnaast komt Wiko met twee indrukwekkende View2-smartphones die we afgelopen week al even in handen hadden.

View2-lijn

De meest opvallende nieuwe smartphones van Wiko zijn de Wiko View2 en View2 Pro. Deze toestellen volgen de Wiko View-lijn van afgelopen jaar op. Met een groot beeldscherm dat over een verhouding van 19 bij 9 beschikt, bieden de nieuwe View2-toestellen nog net wat meer beeldscherm dan hun voorganger. Het bijzondere beeldscherm van beide toestellen beschikt over een resolutie van 720 bij 1520 pixels en loopt daarmee door tot in de bovenste rand, met een uitsparing voor onder andere de frontcamera.

Wiko View2 Pro Wiko View2

De Wiko View2 Pro naast de Wiko View2.

Achterop de View2 Pro zit een dubbele camera, waarvan één sensor is voorzien van een groothoeklens. Dat terwijl de View2 een enkele primaire camera meekrijgt. Onder de motorkap van beide toestellen ligt de Snapdragon 430-chipset. Als besturingssysteem krijgen de smartphones een kale versie van Android 8.0 Oreo mee. De Wiko View2 ligt vanaf april in de winkels en krijgt een adviesprijs van 199 euro. De Pro-variant komt pas in mei en gaat dan vanaf 299 euro over de toonbank.

View-reeks

Ook komt Wiko met drie nieuwe smartphones uit de View-reeks. Deze smartphones beschikken eveneens over een voorkantvullend beeldscherm. De View Max krijgt een 6 inch-beeldscherm mee en heeft een grote batterij van 4000 mAh onder de motorkap. Aan deze Max-variant hangt een prijskaartje van 179 euro. Daarnaast krijgt de View Go een 5,7 inch-beeldscherm en gaat 159 euro kosten. Tot slot is er de View Lite, welke een 5,5 inch-beeldscherm en prijskaartje van 149 euro meekrijgt.

Y-serie

Dan is er nog de Y-serie. Het gaat om zeer betaalbare smartphones die namen meekrijgen die op de letter y eindigen. Wiko onthulde in de Catalaanse hoofdstad de Lenny 5, Tommy 3 en Jerry 3. Ook deze smartphones beschikken over een 2:1-beeldscherm. Het display van de Tommy 3 en Jerry 3 meet 5,45 inch. Onder de motorkap van deze toestellen ligt een quad-core chipset en een batterij van 2500 mAh. De Lenny 5 krijgt een 5,7 inch-display, quad core-processor en batterij van 2800 mAh mee. De toestellen worden op korte termijn verwacht in Nederland.

Wiko Tommy3

Deze nieuwe smartphones uit de Y-serie lopen alle drie op Android Go. Dat betekent een lichte versie van Android 8.0 Oreo, dat minder rekenkracht van de smartphone vraagt. De Lenny 5 en Tommy 3 hebben een adviesprijs van 99 euro. De Jerry 3 krijgt een spotgoedkoop prijskaartje van 79 euro mee uit Frankrijk. Smartphones uit de Y-serie komen binnenkort beschikbaar.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden