Vergelijk 3.474.246 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

LG patenteert eigen 'full screen display' module

Nieuws LG patenteert eigen 'full screen display' module
Door ,

Telefoonschermen worden groter. Randen worden kleiner. Die designtrend zal nog wel even doorgaan in smartphoneland. LG doet mee, en legt een concrete 'full screen display' module vast, met een gat voor de speaker en camera.

Of en wanneer er een LG G7 gaat komen is misschien nog niet helemaal duidelijk. Maar dat een volgend topmodel van LG een hoge screen-to-body verhouding kan krijgen wordt duidelijk in een recent gepubliceerde patentaanvraag.

In thuisland Zuid-Korea diende LG september j.l. een aanvraag in voor een patent op een eigen 'full screen display'. Het patent, met de (vertaalde) naam 'display module voor smartphone' toont dus geen telefoon, maar alleen het scherm. Daarin is wel te zien hoe LG de typische onderdelen wil onderbrengen die aan de voorkant van een smartphone zitten, zoals de camera en de speaker: in een opening. Ernaast en erboven loopt het beeldscherm gewoon door.

lg full screen display module patent 1

Dit is op zich allemaal niet zo wereldschokkend. Veel fabrikanten werken aan vergelijkbare design. Echter, dat LG inmiddels een losse displaymodule aan het patenteren is kan erop wijzen dat we het concept-stadium inmiddels achter ons hebben gelaten. Dat is dus anders dan bij andere conceptontwerpen die we recent nog opduikelden. Mogelijk zitten de eerste concrete toepassingen (lees: smartphones) van het getoonde scherm daadwerkelijk al in de pijpleiding.

Tot nu toe lanceerde LG in Barcelona de K8 (2018) en K10 (2018). Dit zijn betaalbare toestellen zonder absolute sterallures. Een verbeterde versie van de LG V30 bleek niet naar Nederland te komen. Er is later dit jaar dus ruimte voor een heus, nieuwe topmodel, mét (misschien, dus) een dergelijk 'full screen display'.

De Zuid-Koreaanse patentaanvraag vind je HIER.

lg full screen display module patent 2lg full screen display module patent 3

 

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden