Vergelijk 4.156.615 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Eerste foto Sony Xperia XZ2 (Compact) duikt op

Nieuws Eerste foto Sony Xperia XZ2 (Compact) duikt op
Door ,

Nu het Mobile World Congress (MWC) op het punt staat om te beginnen, duiken de laatste geruchten de kop op. De Amerikaanse techjournalist Evan Blass heeft een persfoto van de Sony Xperia XZ2 (Compact) online gezet. Ook zegt hij de belangrijkste specificaties van de vlaggenschepen te kennen.

Maandag gaat het MWC officieel van start, maar de eerste fabrikanten hebben inmiddels al hun nieuwste aanwinsten gepresenteerd : denk aan de LG K8 (2018), LG K10 (2018), Cat S61 en Land Rover Explore. De persconferentie van Sony vindt de 26e plaats. Het gerucht gaat dat we diverse nieuwe vlaggenschepen te zien krijgen. We hebben geruchten gehoord over de Sony Xperia XZ2, Sony Xperia XZ2 Compact en Sony Xperia XZ2 Pro. Beroepslekker Evan Blass heeft een foto de wereld in geslingerd waarop naar verluidt de eerste twee toestellen te zien zijn.

Specificaties Sony Xperia XZ2 (Compact)

Zoals je op de bovenstaande afbeelding ziet hebben de toestellen een edge-to-edge display met 18:9 verhouding. Dit hebben we nog niet eerder gezien in een telefoon van Sony. De balken onder en boven het scherm zijn behoorlijk fors in vergelijking met andere vlaggenschepen met een randloos scherm. Mogelijk dat de Japanse onderneming hier in de toekomst iets aan gaat veranderen.

Een anonieme bron vertelt tegenover Blass dat de Sony Xperia XZ2 een 5,7 inch groot Full HD-display heeft met Corning Gorilla Glass 5. Het beeldscherm van zijn kleine broer heeft dezelfde resolutie en bescherming, maar is 5,0 inch in doorsnee. Dat is een stuk groter dan zijn voorganger: de Sony Xperia XZ1 Compact kwam niet verder dan 4,6 inch. De schermranden lopen netjes over in het frame dankzij 3D Glass. Dit materiaal vinden we volgens Blass ook aan de achterkant van het toestel.

Beide toestellen krijgen nagenoeg dezelfde features. Volgens de beroepslekker hebben ze onder meer een Qualcomm Snapdragon 845, vingerafdrukscanner aan de achterkant, stereo speakers met haptische feedback en USB-C aansluiting. De primaire camera heeft een resolutie van 19 megapixels en een f/1.8 diafragma. 4K- en super-slow-motion video’s opnemen is een koud kunstje. De laatstgenoemde videosoort schiet je in Full HD. De Sony Xperia XZ2 Compact heeft volgens Blass een 2870 mAh batterij, zijn grote broer een 3180 mAh batterij.

(Bron)

UPDATE: enkele uren later publiceerde Evan Blass de onderstaande tweet met foto. 

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden