Vergelijk 2.564.427 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Cat S61 aangekondigd, nog niet te koop

Nieuws Cat S61 aangekondigd, nog niet te koop
Door ,

De Cat S61 is de nieuwste telefoon van de Bullitt Group, dat ons eerder al de Cat S60 gaf. Het toestel is aangekondigd, maar vooralsnog niet te koop. Wel is al duidelijk wat de prijs van de toughphone gaat worden.

De wereld voor toughphones is een kleine, dus elk nieuw toestel kan rekenen op voldoende aandacht. Anderhalf jaar geleden bracht Cat (afkorting van Caterpillar) een tamelijk robuuste smartphone uit, de Cat S60. Daar schreven we toentertijd ook nog een uitgebreide review over. Nu is er een opvolger, de Cat S61. Aan de kleine wijziging in naam denk je misschien af te leiden dat er niet zoveel is veranderd, maar niets is minder waar.

Veel verbeteringen

Er zijn namelijk met de nieuwe Cat S61 een hoop dingen verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Zo is het scherm gegroeid, van 4.7 inch naar 5.2 inch. De resolutie heeft ook een upgrade gehad, want waar de S60 niet over een Full HD-scherm beschikte, doet de S61 dat wel. De chipset ging van een Snapdragon 615 naar een 630 en het werk- en opslaggeheugen werd ook groter.

De meest onderscheidende feature van de S60, de FLIR-warmtecamera, keert uiteraard ook terug op de S61. Er zijn een aantal verbeteringen doorgevoerd. Zo is het bereik van de temperaturen die de camera kan waarnemen opgerekt: nu detecteert de camera alles van -20 tot 400 graden celsius. Ook wordt er een app meegeleverd zodat je de beelden direct live kan streamen, en is ook de resolutie van de camera aangepakt.

Waar en wanneer te koop

De Cat S61 is nu dan wel officieel aangekondigd door de fabrikant, te koop is hij vooralsnog niet. Daarvoor zullen we hier in Europa moeten wachten tot het tweede kwartaal, dus ergens vanaf april maar voor hetzelfde geld in juni. De adviesprijs is al wel bekend: het toestel gaat 899 euro kosten. Dat is niet mis, zeker als je je bedenkt dat je voor dat geld ook veel anders leuks kan kopen.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden