Vergelijk 2.449.415 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Alcatel kondigt meerdere nieuwe toestellen aan: 1x, 3v, 5

Nieuws Alcatel kondigt meerdere nieuwe toestellen aan: 1x, 3v, 5
Door ,

Het Franse bedrijf Alcatel heeft zojuist haar nieuwste line-up gepresenteerd in Barcelona. De smartphones brengen een aantal snufjes van duurdere smartphones naar een lagere prijsklasse. Deze nieuwe toestellen richten zich met name op de gebruikservaring.

Vlak voordat het MWC van start gaat in de Catalaanse hoofdstad presenteerde Alcatel vanavond een nieuwe trits aan smartphones. Het concept bij Alcatel is steeds geweest om haar toestellen zo luxe mogelijk te maken voor een relatief lage prijs. Dat concept is duidelijk merkbaar bij de nieuw gepresenteerde smartphones. Ieder van de toestellen die Alcatel uitbrengt in 2018 is voorzien van een beeldscherm met een 18:9-beeldverhouding waardoor de toestellen wat meer schermoppervlak hebben zonder het toestel overdreven groot te maken.

Alcatel 1x en 3v

De Alcatel 1x is een kleiner toestel dat gemakkelijk in je broekzak past terwijl de 3v juist weer een maatje groter is. De Alcatel 1x is vooral heel handig voor mensen die hun smartphone wel bij zich willen hebben maar geen volledige jaszak of handtas willen opofferen. Het toestel is voorzien van alle minimumeisen voor een smartphone en ook het prijskaartje klopt daarmee. De 3v bereikt precies het tegenovergestelde. Met het grote en scherpe scherm van de 3v kun je naar hartelust mediacontent afspelen. De 3v is het eerste toestel onder de 200 euro dat is voorzien van een scherm met een 2K-resolutie. Hieronder staan de belangrijkste specificaties van beide toestellen

Belangrijkste specificaties van de Alcatel 1x

 • 5,3 inch scherm met een FWVGA-resolutie
 • Quad-core processor
 • 8-megapixelcamera
 • 5-megapixelselfiecamera
 • 16GB opslaggeheugen, 1GB werkgeheugen
 • Draait op Android 8.0 Oreo (Go)

Belangrijkste specificaties van de Alcatel 3v

 • Scherp 6 inch scherm met een 2K-resolutie
 • Quad-core processor voor het rekenwerk
 • 12- en 2-megapixelcamera's achterop, 5-megapixelselfiecamera
 • 16GB opslaggeheugen, 2GB werkgeheugen
 • Draait op Android 8.0 Oreo

Hands-on: Alcatel 5, Alcatel 3V, Alcatel 1X

Hands-on: Alcatel 5, Alcatel 3V, Alcatel 1X

24 feb 2018 - Er komen een boel nieuwe Alcatels aan. Wij namen er alvast drie onder handen, en keken of de toestellen het overwegen waard zijn. Wat we zagen, was veelbelovend.

Alcatel 5

De Alcatel 5 is het nieuwste haantje van het Franse bedrijf. Deze smartphone heeft haast geen randen om het scherm heen zitten en daarmee ziet het toestel er wat anders uit, op een goede manier. De Alcatel 5 is helemaal klaar om selfies te maken. Naast een 'gewone' camera beschikt de Alcatel 5 namelijk ook over een groothoeklens aan de voorkant die een foto kan maken met een hoek van 120 graden. Daarmee krijg je je hele gezelschap op de foto en hou je nog ruimte over voor de Arc de Triomphe of de Martinitoren.

Belangrijkste specificaties van de Alcatel 5

 • Strak 5,7 inch scherm met een HD+-resolutie
 • Octa-core processor voor het zware werk
 • 12-megapixelcamera, via software is 16 megapixels ook mogelijk
 • 13- en 5-megapixelselfiecamera's met een 120 graden-groothoeklens
 • 32GB opslaggeheugen, 3GB werkgeheugen
 • Draait op Android 7.0 Nougat

Prijs en beschikbaarheid

Zowel de Alcatel 3v als de Alcatel 5 zullen over een paar dagen al beschikbaar zijn in Nederland. De toestellen zullen een prijs meekrijgen waar je van schrikt, maar wederom in positieve zin. De Alcatel 3v krijgt een adviesprijs van 189 euro en de Alcatel 5 gaat 229 euro kosten bij lancering. Op de Alcatel 1x zullen we nog ietsje langer moeten wachten, dit toestel wordt nog even afgerond. De Alcatel 1x krijgt een prijs van 99 euro en moet ergens in april beschikbaar worden.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden