Vergelijk 2.848.994 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung rolt februari-patch uit voor Galaxy J5 (2017) en Galaxy J7 (2017)

Nieuws Samsung rolt februari-patch uit voor Galaxy J5 (2017) en Galaxy J7 (2017)
Door ,

Goed nieuws voor iedereen die met een Samsung Galaxy J5 (2017) of Samsung Galaxy J7 (2017) rondloopt. Samsung rolt op dit moment de beveiligingsupdate van februari 2018 uit voor beide toestellen. Daarin dicht de fabrikant een aantal belangrijke potentieel gevaarlijke veiligheidslekken.

Het is inmiddels ruim twee weken geleden dat Google haar security bulletin voor deze maand vrijgaf. Smartphonefabrikanten als Nokia, LG en Sony gaan hiermee aan de slag om kritieke veiligheidsrisico’s dicht te timmeren. Ook Samsung is ermee aan de slag gegaan. De eerste Galaxy-telefoons hebben de februari-veiligheidsupdate al ontvangen, namelijk de Samsung Galaxy Xcover 4 en Samsung Galaxy A5 (2017).

Nu is het de beurt aan de Samsung Galaxy J5 (2017) en Samsung Galaxy J7 (2017). Onze collega’s van SamMobile melden dat Samsung de patch momenteel uitrolt voor beide toestellen. Dit gebeurt altijd in fases. Mochten er zich dan onverhoopt problemen voordoen, dan ondervindt slechts een klein groepje gebruikers daar hinder van.

Over de update

De veiligheidsupdate van februari biedt een oplossing voor een zestal kritieke kwetsbaarheden van Google’s besturingssysteem Android. Daarnaast bestaat de patch uit 16 zogeheten Samsung Vulnerabilities and Exposures (SVE’s). Dit zijn veiligheidsrisico’s die zich in de software van Samsung bevinden. Tot slot heeft de Koreaanse smartphonemaker maar liefst 237 fixes voor individuele veiligheidsvraagstukken geïmplementeerd. Kortom, het installeren van de update is meer dan de moeite waard. Meltdown en Spectre werden in januari al gedicht door Samsung.

De Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus krijgen deze update wellicht met de komst van Android 8.0 Oreo. Deze software-update werd eerder deze maand al uitgerold naar de vlaggenschepen. Na korte tijd besloot Samsung om de firmware bestanden van haar servers te verwijderen en de uitrol te staken. Het bedrijf had klachten ontvangen van gebruikers dat hun toestel uit het niets opnieuw opstartte. Zodra Samsung hier een oplossing voor heeft, wordt de uitrol hervat.

MWC

Nu het einde van de maand in zicht is, zal het waarschijnlijk niet lang meer duren voordat de veiligheidsupdates in ons land arriveren. Sterker nog, nog even en Samsung kan zich voorbereiden op de veiligheidspatch van maart 2018. De aandacht van de fabrikant gaat nu waarschijnlijk uit naar het Mobile World Congress (MWC). Daar onthult Samsung aankomende zondag de Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9 Plus. We verwachten ook een opvolger van de Samsung DeX Dock -de DeX Pad- en misschien zelfs wel een gloednieuwe high-end tablet: de Samsung Galaxy Tab S4. Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover.

(Via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden