Vergelijk 4.221.858 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

LG legt Zoom smartwatch merknaam vast

Nieuws LG legt Zoom smartwatch merknaam vast
Door ,

In haar thuisland Zuid-Korea heeft LG een aanvraag ingediend voor bescherming van de merknaam Zoom. Mogelijk gaat het hier om de productnaam van een nog niet gelanceerde smartwatch.

Het Zuid-Koreaanse LG doet het op smartphonegebied in 2018 wat rustiger aan. De nieuwe versie van de aankomende LG V30 komt bijvoorbeeld niet in ons land uit: Op een compleet nieuw toptoestel moeten we minstens nog maanden wachten. Of deze dan LG G7 gaat heten is allerminst duidelijk.

Echter, mogelijk borrelt er wel iets op het gebied van slimme horloges. Een aanvraag, vorige week ingediend in Zuid-Korea, voor bescherming van de merknaam Zoom lijkt daarop te wijzen. In de omschrijving van de merknaam wordt al snel duidelijk waarom het hier gaat: 'smartwatches', en 'wearable digital electronic devices comprised primarily of a wristwatch and also featuring a telephone, software and display screens for viewing, sending and receiving texts, emails, data and information from smart phones, tablet computers and portable computers'.

Verdere details komen we natuurlijk niet te weten door deze trademarkaanvraag. In hoeverre de LG Zoom straks op een of andere manier een speciale band heeft met LG Lens - de speciale AI-feature die op de vernieuwde V30 te vinden zal zijn - is evenmin duidelijk. Mogelijk worden we wijzer op het Mobile Worlds Congress, dat volgende week in Barcelona plaatsvindt.

Overigens is het maar de vraag of het woord Zoom überhaupt écht als merknaam vast te leggen is, door het wijdverbreide, algemene gebruik van de term.

lg zoom trademark

lg zoom trademark application info

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden