Vergelijk 2.468.378 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung presenteert Samsung Galaxy S9 en S9 Plus

Nieuws Samsung presenteert Samsung Galaxy S9 en S9 Plus
Door ,

Na lang wachten en gigantisch veel speculeren is het dan eindelijk officieel. De Samsung Galaxy S9 en S9 Plus zijn uit de doeken gedaan. We hebben de afgelopen maanden verschillende specificaties en ontwerpen van de toestellen voorbij zien komen, dit is het resultaat.

Een maand nadat de Galaxy S8 en S8 Plus werden gepresenteerd kwamen de eerste roddels en lekken rondom de Galaxy S9 en S9 Plus al naar buiten. Dat geeft al aan hoe populair de toptoestellen van de Zuid-Koreaanse fabrikant zijn. Volgens velen worden dit de allerbeste Android-smartphones van 2018. Afgaande op de specificaties en het ontwerp lijkt dat geen al te riskante voorspelling.

De toestellen zijn zojuist aangekondigd op de vooravond van het Mobile World Congress in Barcelona. Met veel bombarie werden de kanjers tentoongesteld. Vooral de camera's wekten de interesse. De Galaxy S9 is voorzien van een reguliere 12-megapixel camera, maar de S9 Plus is uitgerust met twee camera's op de achterkant waarbij één van de twee een variabel diafragma heeft. Daarmee kun je zelf kiezen hoeveel licht de sensor opvangt en hiermee kun je nauwkeurig spelen met scherpte-diepte.

Belangrijkste specificaties Galaxy S9

  • 5,8-inch beeldscherm met een resolutie van 2960 bij 1440 pixels
  • Rappe Exynos 9810-chipset, bijgestaan door 4GB werkgeheugen
  • Vingerafdrukscanner onder de camera
  • Android 8.0 Oreo met Samsungs eigen skin
  • 12-megapixelcamera met Super slow-motion-functie achterop, 12-megapixelcamera voorop.

Belangrijkste specificaties Galaxy S9 Plus

  • 6,2-inch beeldscherm met een resolutie van 2960 bij 1440 pixels
  • Gigantisch snelle Exynos 9810-chipset, bijgestaan door 6 GB werkgeheugen
  • Vingerafdrukscanner geplaatst onder de camera
  • Android 8.0 Oreo met Samsungs eigen skin
  • Dubbele 12-megapixelcamera met Super slow-motion-functie achterop, 12-megapixelcamera voorop.

Zoals hierboven duidelijk wordt lijken de Galaxy S9 en de Galaxy S9 Plus heel veel op elkaar. Niet alleen wat het uiterlijk betreft maar zeker ook qua hardware. De enige duidelijke verschillen zitten in het scherm, dat bij de S9 Plus uiteraard groter is dan bij de S9, en het werkgeheugen. Waar de Galaxy S9 al ruim zit in de hoeveelheid werkgeheugen, is de S9 Plus nog meer toegespitst op de zogeheten power-users. Ook heeft de S9 Plus een iets grotere accu, maar het scherm verbruikt ook wat meer stroom.

Wat betreft veiligheid heeft Samsung gewed op twee paarden. Zo is er nog steeds een vingerafdrukscanner te vinden op de achterkant, precies daar waar je hem hebben wil: onder de camera. Aan de voorkant zit desalniettemin ook nog een camera en irislezer, die een soort combinatie van Face Unlock en irisscan gebruikt om je toestel te ontgrendelen. Op die manier kan je altijd je telefoon ontgrendelen, of je hem nou vasthebt of plat op de achterkant hebt liggen.

Bixby maakt helaas ook weer zijn opwachting bij de Galaxy S9 en S9 Plus. Samsung heeft hard zijn best gedaan de functionaliteit van de door ons niet altijd even erg gewaardeerde software uit te breiden. Zo zit er nu een vertaalmogelijkheid in a la Google Translate, die direct vertalen vanuit de camera mogelijk maakt. Ook kan je nu gemakkelijker de caloriëen van eten in Samsung Health opnemen. Het enige dat nodig is, is een foto nemen van de zeven gesuikerde donuts, en ze worden automatisch opgenomen in je eetdagboek.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy S9 en de Samsung Galaxy S9 Plus komen naar Nederland. Zoals het er nu uitziet kunnen we de toestellen op 16 maart in de Nederlandse webshops verwachten, maar als je nu pre-ordert krijg je het toestel een week eerder. De Galaxy S9 krijgt een adviesprijs mee van 849 euro en is daarmee iets duurder dan de Galaxy S8 van vorig jaar bij de lancering. De S9 Plus zal in het begin 949 euro gaan kosten en is daarmee eveneens iets duurder dan de S8 Plus vorig jaar was.

Samsung Galaxy S9 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 27,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 28,00 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 2000 € 31,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 33,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 2000 € 37,00 € 0,- Bekijken
Telfort 24 mnd onbeperkt 10000 € 48,50 € 0,- Bekijken
Alle Samsung Galaxy S9 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden