Vergelijk 2.409.744 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google Assistant leert dit jaar Nederlands

Nieuws Google Assistant leert dit jaar Nederlands
Door ,

Dit jaar komt Google met een Nederlandse versie van Google Assistant. De slimme spraakassistent werd twee jaar geleden geïntroduceerd en spreekt nog altijd onze taal niet.

Google introduceerde twee jaar geleden zijn slimme spraakassistent met de naam Google Assistant. De assistent is al wel in Nederland beschikbaar, maar spreekt onze taal nog niet. Gebruikers kunnen momenteel met de assistent communiceren in onder andere Engels. De Nederlandstalige versie laat echter niet veel langer op zich wachten. Dit jaar komt Google namelijk met een versie van zijn Assistant die Nederlands spreekt. Dat maakte de Amerikaanse techgigant bekend tijdens de DNI Summit in Amsterdam.

Wanneer deze Nederlandstalige versie beschikbaar komt, is nog niet helemaal duidelijk. Vermoedelijk zien we deze ergens in de eerste helft van 2018. Google wil de Nederlandstalige versie van Google Assistant ook naar België brengen. De assistent komt in ons land beschikbaar voor onder andere smartphones en Google Home-apparaten.

Google Pixel-lijn

Google gaat zijn slimme Home-apparaten namelijk naar ons land brengen. Mogelijk wil het bedrijf later ook zijn Pixel-toestellen officieel beschikbaar maken. Momenteel zijn deze al wel te verkrijgen, maar via een omweg. Retailers importeren de toestellen op dit moment namelijk uit omliggende landen zoals Duitsland. Google gaat later dit jaar, waarschijnlijk in oktober, zijn nieuwe Google Pixel 3-lijn onthullen. Hopelijk kunnen we deze vanaf eind dit jaar ook in Nederland aanschaffen.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden