Vergelijk 2.380.788 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

‘Asus ZenFone met Android Go in de maak’

Nieuws ‘Asus ZenFone met Android Go in de maak’
Door ,

In de database van Geekbench is een nieuwe, onbekende telefoon van Asus opgedoken. Deze luistert naar de naam Asus X00RD en als we de database entry mogen geloven, is het een budgettelefoon. Maar toch zien we iets opmerkelijks: hij draait namelijk op Android 8.1 Oreo. Een overduidelijke aanwijzing dat Asus mogelijk aan een Android Go-telefoon werkt.

Misschien heb je wel eens van Android Go gehoord. Het is een versie van Google’s besturingssysteem die speciaal ontwikkeld is voor goedkope telefoons met low-end specificaties. Dergelijke budgettelefoons schieten vaak tekort op het gebied van rekenkracht, omdat ze geen krachtige processor en vaak slechts 1 GB werkgeheugen hebben. Mensen die zich geen dure high-end vlaggenschepen kunnen permitteren hebben geen geweldige Android-ervaring. En dat is uiteraard niet de bedoeling van Google.

Speciaal voor mensen met een kleine beurs die alleen een budgettelefoon kunnen betalen, heeft de zoekmachinegigant Android Go ontwikkeld. Deze is voorzien van ingebouwd datamanagement, databesparingsfeatures en geoptimaliseerde apps zodat ze ook met low-end specs overweg kunnen. Dan kun je denken aan Maps Go,  Gmail Go en YouTube Go, maar ook apps als Facebook Lite. Smartphones met Android Go hebben daarnaast nog een ander groot voordeel: ze draaien op de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem. Je begrijpt nu vast en zeker wel waarom de Asus X00RD onze aandacht trok.

Over de Asus X00RD

Geekbench geeft helaas maar weinig details over de Asus X00RD. We lezen dat het toestel een MSM8917 onder de motorkap heeft. Dat is de Qualcomm Snapdragon 425, een quad-core processor die geklokt is op 1,4 GHz. Dezelfde chipset troffen we ook al aan in de Wiko VIEW en Wiko VIEW XL. De processor krijgt bijval van 1 GB werkgeheugen. Meest interessante vermelding is, zoals gezegd, dat het toestel op Android 8.1 Oreo draait. De nieuwste Android-versie in combinatie met de zojuist genoemde componenten, betekent in onze ogen maar één ding: hij draait out-of-the-box op Android Go.

We hopen dat Asus op het Mobile World Congress (MWC) meer duidelijkheid geeft over haar smartphoneplannen. De smartphoneproducent uit Taiwan onthult dan naar alle waarschijnlijkheid de Asus ZenFone 5 reeks. Er gaan ook geruchten dat Asus aan een gaming smartphone à la Razer Phone werkt. Dat zou gebeuren onder de ROG-vlag, waartoe alle gaming laptops en accessoires van Asus toe behoren. ROG staat voor Republic of Gamers. Op dinsdag 27 februari houdt Asus haar persconferentie.

(Via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden