Vergelijk 3.020.056 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Simyo voor vierde maal op rij meest aanbevolen sim-onlyaanbieder

Nieuws Simyo voor vierde maal op rij meest aanbevolen sim-onlyaanbieder
Door ,

Simyo is opnieuw uitgeroepen tot de meest aanbevolen provider van Nederland. Het is de vierde keer op rij dat de virtuele netwerkoperator deze eretitel wint. In een reactie laat het bedrijf weten dat het zo trots is als een pauw.

Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper. De marktonderhouder raadpleegt iedere zes maanden de leden van haar Consumer Panel. Daarbij krijgen ze onder meer vragen voorgeschoteld over de tevredenheid van hun huidige provider. Dit wordt niet uitgedrukt in een rapportcijfer, maar WoM-score. WoM staat voor ‘word-of-mouth’, oftewel mond-op-mondreclame. Hoe hoger deze score, des te tevredener klanten zijn over de dienstverlening van hun provider.

Vier keer op rij

Simyo wist al drie keer eerder de eretitel ‘meest aanbevolen provider’ in de wacht te slepen. Ook bij de laatste peiling is het raak. Volgens de laatste meting krijgt de virtuele provider een WoM-score van 72 procent. Saillant detail: een half jaar geleden was dat nog 77 procent. Daarmee laat het een van de grootste dalingen zien van alle providers. Ondanks deze lagere score krijgt Simyo nog altijd de hoogste waardering van alle sim-onlyaanbieders.

Op haar blog schrijft Simyo dat ze heel erg blij is met het resultaat. Bart Versteijlen, general manager van Simyo, zegt:

“Klanten staan bij Simyo centraal. Wij streven ernaar om de tevredenheid van onze klanten elke dag te verbeteren. Deze award is een prachtige erkenning voor onze inzet. Met deze award laten we zien dat wij onze klanten de beste telecomervaring bieden. Een mooie teamprestatie waar ik trots op ben.”

Op dezelfde blog lezen we tevens dat klanten zeer te spreken zijn over de algemene tevredenheid en de abonnementsprijs. Daarvoor krijgen ze een rapportcijfer van 8,5. De klantenservice krijgt een 8,3 voor de dienstverlening. Tot slot heeft Simyo volgens de ondervraagden de minste storingen.

Hekkensluiter

Dat Simyo op nummer één staat wil niet zeggen dat de rest op grote afstand volgt. Uit het onderzoek van Telecompaper blijkt dat de meeste andere providers het niet veel slechter doen. T-Mobile en Vodafone delen de tweede plaats met een WoM-score van 70 procent. De respondenten gaven aan dat ze enorm te spreken zijn over de kwaliteit van de verbinding, het bereik en de prijs-kwaliteitverhouding. Daaronder volgen Telfort, Simpel en Tele2 met een WoM-score van respectievelijk 69 procent, 68 procent en 64 procent. Met dit resultaat scoort Tele2 onder het marktgemiddelde van 68 procent.

Degene die als slechtste uit de test komt, is Youfone. Bij de vorige peiling wist de virtuele provider of MVNO nog een WoM-score van 70 procent te halen. In de laatste editie is dit resultaat grotendeels verdampt en komt Youfone niet verder dan 55 procent. Ver onder het marktgemiddelde dus. De respondenten uit het Consumer Panel geven aan dat ze willen dat de provider iets doet aan de prijs-kwaliteitverhouding.

(Via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden