Vergelijk 2.848.994 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Directeur Wileyfox: bedrijf blijft bestaan

Nieuws Directeur Wileyfox: bedrijf blijft bestaan
Door ,

Het gaat niet goed met Wileyfox Europe Limited. De smartphonemaker werkt momenteel aan een herstructurering en zou al 50 werknemers op straat hebben gezet. Volgens de directeur van het bedrijf blijft Wileyfox bestaan.

Afgelopen week werd duidelijk dat Wileyfox Europe Limited momenteel onder curatele staat. Dit vanwege de financiële situatie binnen de Europese tak van de Britse smartphonemaker. Michael Coombes, directeur bij Wileyfox, meldt deze week tegenover Mobile News dat Wileyfox blijft bestaan. Het bedrijf moet dan wel bepaalde financiële problemen oplossen die niet specifiek worden genoemd.

Het gaat om problemen met moederbedrijf Meridian Capital Partners. De oorzaak van deze financiële problemen zou bij de Russische bank Promsvyazbank liggen. Deze mag na een kapitaalinjectie, bedoeld om de bank te redden, geen lening meer verstrekken aan buitenlandse bedrijven. In welke mate Meridian Capital Partners afhankelijk is van leningen, is niet duidelijk. Wileyfox heeft ondertussen al vijftig medewerkers de deur gewezen en werkt aan een herstructurering.

Coombes belooft dat bestaande Wileyfox-consumenten gewoon op klantenservice kunnen rekenen. Reparaties en het verspreiden van software-updates wordt dus gewoon voortgezet. Ook heeft Wileyfox nieuwe smartphones op de planning staan. Ondanks de herstructurering wordt de Wileyfox Pro volgens de directeur deze maand nog gelanceerd.

Wileyfox

Een week geleden werd duidelijk dat Wileyfox onder curatele staat. Robert de Hoo bevestigde toen dat het bedrijf werkt aan een herstructurering. Volgens de Hoo, Country Manager Benelux van Wileyfox, staat Wileyfox International Limited los van de problemen die zich momenteel binnen Wileyfox Europe Limited afspelen. Of dat nog steeds het geval is, is momenteel niet helemaal duidelijk.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden