Vergelijk 3.262.824 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nog meer foto’s en specs Asus ZenFone 5 lekken uit

Nieuws Nog meer foto’s en specs Asus ZenFone 5 lekken uit
Door ,

Op dinsdag 27 februari houdt Asus haar persconferentie op het Mobile World Congress (MWC). Door de uitnodiging die de Taiwanese smartphonemaker de deur uit heeft gedaan weten we vrijwel zeker dat we dan de ZenFone 5 reeks te zien krijgen. Eén van de toestellen in deze serie is vermoedelijk de ZenFone 5 Lite. Afgelopen weekend kwamen er diverse foto’s voorbij waarop hij naar verluidt te zien is. Tevens verschenen er meer details over de specificaties.

Begin februari verzend Asus de uitnodigingen voor het MWC-evenement. Daarop zagen we de hasthtag #backto5, gevolgd door het cijfer 5. Eén keer raden dus welke telefoons we eind deze maand te zien krijgen in Barcelona. De Amerikaanse techjournalist Evan Blass verspreidde via zijn Twitter account een persfoto van de Asus ZenFone 5 Lite. Daarop zagen we dat hij maar liefst 4 camera’s en een edge-to-edge display krijgt. De bovenstaande omslagfoto is eveneens afkomstig van de Amerikaan. 

Meer nieuws over de Asus ZenFone 5 Lite

Blass’ Duitse collega Roland Quandt doet ook een duit in het zakje. Hij zegt een aantal belangrijke specificaties van de middenklasser te kennen. Net als Blass bevestigt hij dat hij 4 camera’s krijgt: 2 aan de voorkant en 2 aan de achterkant. Over de resolutie durft hij geen uitspraak te doen, maar haalt hiervoor de eerder genoemde resoluties van Blass aan: twee 20-megapixelcamera’s aan de voorkant en twee 16-megapixelcamera’s aan de achterzijde. Eén van de lenzen aan de achterkant beschikt volgens Quandt over een groothoeklens die 120 graden beslaat. Of we deze ook voorop aantreffen laat hij in het midden.

Verder weet de beroepslekker dat de Asus ZenFone 5 Lite wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 660. Deze octa-core processor bestaat uit 8 Kryo 260 kernen, wordt aangevuld met Adreno 512 GPU en weet kloksnelheden tot 2,2 GHz te halen. Dat is dus behoorlijk wat rekenkracht voor een mid-range telefoon. Bovendien wordt de chipset aangevuld met maar liefst 4 GB werkgeheugen. En het mooiste van allemaal: je kunt direct aan de slag met Android 8.0 Oreo.

Asus ZenFone 5 krijgt ‘notch’

Tevens zegt Quandt het een en ander te weten over de Asus ZenFone 5. Volgens de techjournalist krijgt deze een 18:9 display. Wat dit beeldscherm zo bijzonder maakt is de inkeping aan de bovenkant. Net als de iPhone X krijgt de ZenFone 5 naar verluidt een ‘notch’. Deze ruimte is gereserveerd voor de selfiecamera, het oorstuk en sensoren voor afstand en belichting. Volgens Quandt krijgt hij een FHD+ resolutie, oftewel 2160 bij 1080 pixels.

Aan de onderkant heeft Asus een USB-C poort geplaatst, maar deze zou slechts met USB 2.0 snelheden overweg kunnen. Daarentegen is de batterij, waarvan de capaciteit nog altijd een raadsel is, wel lekker snel en vlot opgeladen. De behuizing is gemaakt van een combinatie van aluminium en glas. Tot slot weet Quandt dat hij een vingerafdrukscanner en dubbele camera aan de achterkant krijgt. Met welke Android-versie de ZenFone 5 wordt geleverd laat hij in het midden, maar waarschijnlijk is dat eveneens Android Oreo.

(Via 1, via 2)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden