Vergelijk 2.456.087 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

T-Mobile: Oreo-update voor Galaxy S6, S6 Edge, S6 Edge Plus en Note 5

Nieuws T-Mobile: Oreo-update voor Galaxy S6, S6 Edge, S6 Edge Plus en Note 5
Door ,

Nadat twee Samsung-medewerkers het al bekend maakten, bevestigt nu ook T-Mobile dat de Galaxy S6-toestellen een update naar Android 8.0 Oreo krijgen. Daarnaast kan ook de Galaxy Note 5 rekenen op de nieuwe Android-versie.

Eind november 2017 kwamen we via Reddit te weten dat Samsung plannen heeft om zijn bijna drie jaar oude Galaxy S6 een software-update naar Android 8.0 Oreo te geven. Dat nieuws werd vervolgens bevestigd door een tweede Samsung-medewerker in januari. Nu vermeldt ook T-Mobile op zijn website dat de Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy S6 Edge Plus en Galaxy Note 5 kunnen rekenen op een update naar Android 8.0 Oreo.

Support-pagina's op de website van de Duitse telecomprovider, die onder andere ook in Nederland en de Verenigde Staten actief is, geven aan dat Samsung bezig is met de Oreo-update voor de toestellen uit 2015. Medewerkers van Samsung hebben dat dus al laten weten, maar een officieel bericht van de Zuid-Koreaanse fabrikant hebben we nog niet gezien. De update wordt deze maand nog verwacht. Mogelijk gaat het eerst om de bètaversie en komt de definitieve update pas later beschikbaar.

Galaxy S6

In 2015 bracht Samsung zijn Galaxy S6-toestellen en later ook de Galaxy Note 5 naar de markt. Met uitzondering van de Galaxy S6 Edge Plus worden deze smartphones nog steeds in Nederland verkocht. De oudere toestellen zijn met Android 8.0 Oreo weer up-to-date. De Galaxy S6 beschikt over een 5,1 inch-beeldscherm en heeft een Exynos 7420-chipset met 3 GB werkgeheugen onder de motorkap. Achterop beschikt het vlaggenschip over een 16-megapixelcamera. Het toestel is momenteel vanaf 374 euro in huis te halen.

Samsung

Samsung is de grootste smartphoneleverancier ter wereld en maakt nu voor het eerst een nieuwe Android-versie beschikbaar voor bijna drie jaar oude vlaggenschepen. Dit gebeurt waarschijnlijk omdat ook concurrent Google zijn smartphones langer van updates voorziet. Pixel-toestellen, welke overigens niet officieel in Nederland verkrijgbaar zijn, kunnen op dit moment tot drie jaar na uitgave rekenen op Android-updates. Hopelijk zien we dit jaar nog meer fabrikanten hun updatebeleid verlengen.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden