Vergelijk 3.262.823 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Eerste foto Asus ZenFone 5 Lite lekt uit

Nieuws Eerste foto Asus ZenFone 5 Lite lekt uit
Door ,

Asus staat op het punt om een nieuwe smartphonereeks uit de doeken te doen. Deze toestellen krijgen we eind deze maand te zien op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. Heb je geen geduld en kun je niet zo lang wachten? Evan Blass heeft een foto van één van deze toestellen gepubliceerd. Volgens hem is het de Asus ZenFone 5 Lite.

De Asus ZenFone is een reeks die al weer een tijdje bestaat en ieder jaar trouw een opvolger krijgt. Zo lanceerde Asus afgelopen jaar de ZenFone 4, ZenFone 4 Max, ZenFone 4 Selfie, ZenFone 4 Selfie Pro en ZenFone 4 Selfie Lite. Inmiddels zijn we aanbeland bij de vijfde generatie van deze serie en ook deze belooft uit diverse toestellen te bestaan. De laatste paar weken hebben we de namen ZenFone 5, ZenFone 5 Max en ZenFone 5 Lite voorbij zien komen.

Het laatstgenoemde toestel laat vandaag opnieuw van zich horen. De Amerikaanse techjournalist en beroepslekker Evan Blass, op Twitter ook wel beter bekend als @evleaks, zegt een foto van de Asus ZenFone 5 Lite te hebben. Ook zegt hij een aantal specificaties van het toestel te kennen.

De Asus ZenFone 5 Lite volgens Evan Blass

Volgens Blass heeft de Asus ZenFone 5 Lite een FHD+ display. Dat houdt in dat hij 2160 pixels in de lengte en 1080 pixels in de breedte telt. Als we naar de afbeelding van de beroepslekker kijken, zien we dat hij vrij dunne randen aan de zijkanten heeft. Ook aan de onder- en bovenkant ziet hij er vrij dun uit. Dat doet ons vermoeden dat het toestel een zogeheten edge-to-edge display. Dat in combinatie met de vermeende FHD+ resolutie betekent dat hij wellicht een 18:9 beeldverhouding heeft. Hoe groot het scherm is weet hij helaas niet, of bewaart hij voor een later moment.

De meest opvallende feature is zonder twijfel de camera. Wij tellen maar liefst vier camera’s: twee aan de voorkant en twee aan de achterkant. De selfiecamera’s hebben volgens Blass de hoogste resolutie, namelijk 20 megapixels. Dat geldt voor beide lenzen. Dat is wel aan de hoge kant. Misschien bedoelt hij te zeggen dat we voorop een 20- en 2-megapixelcamera kunnen verwachten. De letter -X staat immers niet tegen het getal 2. Dat klinkt een stuk aannemelijker. Afgaande op wat de vermaarde techjournalist zegt gaan we voorlopig uit dan twee keer 20 megapixels. Ook vinden we voorop een led-flitser.

Voor de primaire camera’s geldt hetzelfde als de front-facing camera’s. Volgens Blass hebben deze ieder een resolutie van 16 megapixels. Of misschien een resolutie van 16 en 2 megapixels. Hoe het ook zij, het ziet er veelbelovend uit. Wat we niet mogen vergeten is dat de Asus ZenFone 5 Lite een vingerafdrukscanner heeft aan de achterkant. Het scherm is dusdanig groot dat er geen ruimte was voor een fysieke thuisknop met vingerafdruksensor.

Dat is alle informatie die Blass op dit momenteel prijsgeeft. Wellicht weet hij nog meer over de Asus ZenFone 5 reeks en horen we de komende dagen of weken nog meer van de beroepslekker. Wij houden het in ieder geval nauwlettend voor jullie in de gaten.

(Via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden