Vergelijk 3.400.258 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Galaxy S7 in Vietnam krijgt voortijdig Android 8.0 Oreo-update

Nieuws Galaxy S7 in Vietnam krijgt voortijdig Android 8.0 Oreo-update
Door ,

Een gelukkige gebruiker van de Galaxy S7 in Vietnam kan nu al met Android 8.0 Oreo aan de slag. Het lijkt te gaan om een foutje van Samsung. De definitieve update komt echter wel op korte termijn definitief beschikbaar.

Samsung is de grootste smartphonefabrikant ter wereld maar heeft zijn recente vlaggenschepen nog niet voorzien van de nieuwste Android-versie. Dat moet er binnenkort van komen. Een Galaxy S7 aan de andere kant van de wereld krijgt echter nu al toegang tot Oreo. Het gaat om een enkel toestel in Vietnam. Waarom deze smartphone nu al toegang krijgt tot Oreo is niet helemaal duidelijk. Het lijkt te gaan om een foutje van Samsung.

Screenshot Galaxy S7 Oreo Screenshot Galaxy S7 Oreo

Toch komt het wel vaker voor dat een enkele gebruiker voortijdig een nieuwe Android-update op zijn of haar smartphone krijgt voordat deze officieel beschikbaar komt. De update was dit keer 1400 MB groot. Bovenstanaande screenshots tonen firmwareversie G935FXXU2ERB2, welke overeen komt met de verwachte definitieve update. Samsung lijkt dan ook zo goed als klaar te zijn voor de release van Android 8.0 Oreo inclusief de Samsung Experience UI 9.0-schil voor de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge.

Samsung

Eind deze maand komt Samsung met nieuwe vlaggenschepen, namelijk de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus. In tegenstelling tot de nieuwe smartphone, is een releasedatum voor Oreo-updates nog niet bekend. Ook de Galaxy S8, Galaxy S8 Plus en Galaxy Note 8 krijgen de nieuwe versie van Android. Of er nog wat komt voor de 'bevestigde' Oreo-update voor de Galaxy S6, is momenteel niet duidelijk.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden