Vergelijk 2.613.913 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

iPhone 8 (Plus) en iPhone X beschikken over 'prestatiemanagement-hardware'

Nieuws iPhone 8 (Plus) en iPhone X beschikken over 'prestatiemanagement-hardware'
Door ,

Apple beantwoordde een aantal kritische vragen van de Amerikaanse overheid omtrent throttling. De fabrikant vermeldt in een antwoordbrief dat de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X zijn voorzien van 'hardware updates'.

De Amerikaanse senator John Thune legde Apple een aantal kritische vragen voor nadat bleek dat het bedrijf de snelheid van oudere iPhones moedwillig omlaag schroeft. Apple antwoordde daarop dat de techgigant overweegt consumenten die hun batterij hebben moeten vervangen te compenseren. Thune vroeg de techgigant of gebruikers van nieuwere toestellen, zoals de iPhone 8 en de iPhone X zich kunnen voorbereiden op het mogelijk trager worden van hun smartphone. Apple zegt nu dat de nieuwe iPhones zijn voorzien van 'hardware updates'.

Deze 'hardware updates' moeten het spontaan uitvallen van deze iPhones voorkomen. De hardware werkt volgens Apple samen met het OS. Of deze hardware of de functie daarvan kan worden uitgeschakeld, blijft onduidelijk. De eenvoudige variant van het zogenaamde 'performance management' kan in ieder geval niet worden uitgezet. Volgens Apple waarborgt dit systeem namelijk de veiligheid van een iPhone en de componenten daarvan.

Apple

Voorlopig lijken de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X in ieder geval niet te worden voorzien van een software-update die de prestaties van de smartphone zal beïnvloeden. Apple is daar niet heel duidelijk over maar lijk in de brief aan te geven dat de hardware voldoende is. Gebruikers van oudere iPhones krijgen binnenkort de mogelijkheid om de throttle-functie uit te schakelen. Dat kan met ingang van iOS 11.3.

(via)

Apple iPhone 8 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 200 1000 € 26,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 27,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 29,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 32,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 5000 € 37,00 € 0,- Bekijken
Telfort 24 mnd onbeperkt 5000 € 38,50 € 0,- Bekijken
Alle Apple iPhone 8 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden