Vergelijk 2.683.955 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Wileyfox Europe staat onder curatele: faillissement nabij

Nieuws Wileyfox Europe staat onder curatele: faillissement nabij
Door ,

De Europese tak van de Britse telefoonfabrikant WileyFox heeft financiële problemen. Het bedrijf staat momenteel onder curatele en is bezig met een herstructurering.

Het gaat niet goed met de Europese tak van het Britse bedrijf Wileyfox. De smartphonemaker heeft de financiële situatie momenteel niet onder controle en staat daarom onder curatele. Deze informatie komen we te weten dankzij de Reddit-gebruiker Wileyfox-Jack, die niet langer werkzaam zou zijn bij het bedrijf. Wileyfox heeft tegenover Tweakers bevestigd dat Wileyfox Europe Limited inderdaad onder curatele staat en kijkt naar de mogelijkheden om door te gaan.

Robert de Hoo, Country Manager Benelux van Wileyfox, zegt dat het bedrijf momenteel met een herstructurering bezig is. Wat het bedrijf precies gaat doen is niet helemaal duidelijk, maar het in zee gaan met nieuwe investeerders of een overname lijken opties te zijn waar Wileyfox Europe voor open staat. Wileyfox International Limited staat volgens de Hoo los van de financiële problemen van Wileyfox Europe Limited.

Wileyfox

Sinds 2015 verkoopt Wileyfox midrange-toestellen in Nederland, welke beschikken over een goede prijs-kwaliteitverhouding. De smartphonemaker levert sinds het stopzetten van Cyanogen OS een eigen gebruikersschil mee met zijn toestellen. Wileyfox-toestellen zoals de Swift 2 X en Swift 2 Plus worden momenteel door een aantal retailers in Nederland verkocht.

Wileyfox-Jack schrijft op Reddit dat hij in het merk geloofde. De ex-medewerker lijkt te zijn ontslagen vanwege de financiële situatie, maar geeft daar verder geen duidelijkheid over. Het hoofdkantoor van Wileyfox staat in Londen. Mogelijk gaan daar in de komende weken nog meer mensen de deur uit. Android-updates zoals Oreo voor Wileyfox-smartphones komen daarmee op de tocht te staan.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden