Vergelijk 1.984.865 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony Xperia X en Xperia X Compact krijgen Android 8.0 Oreo

Nieuws Sony Xperia X en Xperia X Compact krijgen Android 8.0 Oreo
Door , - 1 reactie

Sony is begonnen met de uitrol van Android 8.0 Oreo voor de Sony Xperia X en Sony Xperia X Compact. De software-update wordt gefaseerd uitgerold, dus het kan zijn dat wij er nog even op moeten wachten. De details over de update zijn wel al bekend.

Tegenwoordig is het belangrijker dan ooit dat je smartphone up-to-date is. Wie de laatste ontwikkelingen in de smartphonewereld in de gaten houdt, lees om de haverklap over ‘potentieel gevaarlijke beveiligingslekken’, malware en aanverwante zaken. Sinds 2015, toen het beruchte Stagefright-lek de kop opstak, maken smartphonefabrikanten er serieus werk van om hun toestellen te voorzien van de nieuwste beveiligingsupdates. Helaas beperkt zich dat meestal tot het topsegment. Als je met een low-end of mid-range telefoon rondloopt, vis je vaak achter het net. Daarnaast is ene fabrikant hier actiever mee bezig dan de ander.

Sony is één van de bedrijven die regelmatig software-updates uitrolt voor haar toestellen. Daarbij beperkt het zich niet tot de duurste in haar assortiment, maar komen de middenklassers ook aan de beurt. Het Japanse elektronicaconcern is vandaag begonnen met de uitrol van Android 8.0 Oreo naar de Sony Xperia X en Sony Xperia X Compact. Hoewel de update nog in ons land moet arriveren, weten we wel wat we straks kunnen verwachten.

Over de update

Om te beginnen krijg je natuurlijk Android 8.0 Oreo, de nieuwste versie Google’s besturingssysteem. Als je deze installeert beschik je over verschillende nieuwe functies die goed van pas kunnen komen in het dagelijkse leven, zoals Autofill, picture-in-picture modus en Smart Text Selection. Daarnaast krijg je de nieuwste Android-beveiligingspatch van januari 2018. Dan weet je dat je toestel goed beschermd is tegen veiligheidslekken als Meltdown en Spectre.

Ook heeft Sony in de update twee nieuwe features toegevoegd aan de camera: Predictive Capture en Autofocus Burst. Met de eerste feature -ook wel ‘voorspellende vastleggen’ genoemd door Sony- schiet de camera foto’s voordat je de cameraknop indrukt. Autofocus Burst helpt je om bewegende voorwerpen vast te leggen zonder de waas. Tot slot heeft Sony App Shortcuts of app-snelkoppelingen en de geluidskwaliteit verbeterd.

Hoe groot de update precies is, weten we nog niet op dit moment. Ga voor de zekerheid maar uit van 1 tot 2 GB. Je hebt nog even om opslagruimte vrij te maken of geheugenkaart te kopen. De uitrol van de software-update is vandaag begonnen, wat betekent dat hij waarschijnlijk op korte termijn ook in ons land te downloaden is. Gezien de verwachte grootte kun je maar beter verbonden zijn met een WiFi-netwerk.  

(Via)

Sony Xperia X beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 200 1000 € 10,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 12,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 12,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 1000 € 15,50 € 0,- Bekijken
Alle Sony Xperia X aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden