Vergelijk 2.726.150 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Tele2 verwelkomt 43.000 nieuwe klanten in vierde kwartaal

Nieuws Tele2 verwelkomt 43.000 nieuwe klanten in vierde kwartaal
Door ,

Tele2 heeft de wind in de rug. De provider mocht in het vierde en laatste kwartaal van 2017 ruim 43.000 nieuwe mobiele klanten verwelkomen. Desondanks daalde de omzet met 6,4 procent tot 152 miljoen euro. De omzet uit mobiele diensten steeg wel met 22 procent naar 61,3 miljoen euro. Het dataverbruik verviervoudigde in deze periode ten opzichte van een jaar eerder.

Dat blijkt de kwartaalcijfers van Tele2, die vandaag bekend zijn gemaakt.

Dataverbruik stijgt explosief

In de laatste drie maanden van 2017 meldden zich 43.000 nieuwe leden bij Tele2. Daarmee telt Tele2 in totaal 1,2 miljoen leden. Mogelijk hebben de nieuwe klanten zich laten verleiden door het onbeperkt-abonnement van de provider. Voor een vast bedrag van 25 euro per maand mogen leden zo veel bellen en mobiel internetten als zij willen, zowel in Nederland als in de lidstaten van de EU. Om misbruik tegen te gaan en de stabiliteit van het netwerk te garanderen, houden ze er een Fair Use Policy (FUP) op na. Als je het te gortig maakt, krijg je een waarschuwing. Als je deze in de wind slaat, krijg je alsnog de rekening gepresenteerd. Of je wordt uitgesloten van het netwerk van Tele2.

Over mobiel internet gesproken: het dataverbruik groeide in het vierde kwartaal met een factor 4. Dat is ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De explosieve stijging heeft vast en zeker met het onbeperkt-abonnement te maken. Hoeveel data Nederlandse klanten precies verstookten, laat de provider in het midden. De kwartaalcijfers vermelden wel dat het dataverbruik in thuisland Zweden met 60 procent steeg tot gemiddeld 7,3 GB per maand.

Fusie

De van oorsprong Zweedse provider is momenteel druk bezig met de fusie met T-Mobile. Half december kondigden beide providers aan dat ze voortaan als één bedrijf door het leven willen gaan. Op dit moment wachten de partijen totdat zij het groene licht krijgen van de mededingingsautoriteiten. Zij kunnen de overname tegenhouden -of er voorwaarden aan stellen- als ze menen dat de samenvoeging de concurrentie op de markt verstoort, of anders nadelig uitpakt voor Nederlandse consumenten. Naar verwachting zal dat niet gebeuren. Nederland kent namelijk drie grote spelers op de telecommarkt: KPN, T-Mobile en Vodafone. Tele2 is een relatief jong bedrijf en samen met T-Mobile de kleinste. Door de bedrijven te fuseren hopen ze een vuist te kunnen vormen tegen de rest.

Tele2 en T-Mobile hopen in de tweede helft van het jaar de fusie af te ronden. Tele2 krijgt een aandeel van 25 procent in de nieuwe constructie. Daarbovenop krijgen de Zweden een bedrag van 190 miljoen euro op hun bankrekening bijgeschreven.

 

(Via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden