Vergelijk 3.500.220 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nokia 5 en Nokia 6 ontvangen Android Oreo

Nieuws Nokia 5 en Nokia 6 ontvangen Android Oreo
Door ,

De Nokia 5 en Nokia 6 krijgen eindelijk Android 8.0 Oreo. Juho Sarvikas, Chief Product Officer bij HMD Global, laat via Twitter weten dat de middenklassers vanaf nu ‘onderdeel uitmaken van de Android Oreo familie’.

De Nokia 5 verscheen vrij snel na de lancering in ons land in de schappen. De Nokia 6 is een heel ander verhaal. Deze werd eind 2016 al aangekondigd, maar was aanvankelijk alleen in China en enkele andere Aziatische landen verkrijgbaar. Tijdens het Mobile World Congress (MWC) 2017 kregen we te horen dat hij die zomer ook in Nederland verkocht zou worden. Uiteindelijk moesten we tot november wachten voordat hij zijn weg naar ons land vond.

Android Oreo onderweg

Wat de Nokia 5 en Nokia 6 met elkaar gemeen hebben, is dat ze op dit moment op Android 7.1.1 Nougat draaien. HMD Global, Nokia’s licentiepartner, heeft van meet af aan gezegd dat ze al haar toestellen regelmatig van software-updates zal voorzien. Tot nu toe houden de Finnen zich aan hun woord. Beide toestellen hebben maandelijks de laatste beveiligingspatches ontvangen. Onlangs nog rolde HMD de beveiligingsupdate van januari 2018 uit voor de Nokia 6.

Naast security patches beloofde HMD Global ook om Android 8.0 Oreo naar alle Nokia-telefoons uit te rollen. Vandaag lost HMD haar belofte in. Via Twitter laat Juho Sarvikas, een hooggeplaatste medewerker bij HMD, weten dat de nieuwste Android-versie op dit moment wordt uitgerold naar de Nokia 5 en Nokia 6. Aangezien het uitrollen van een software-update in fases gebeurt, kan het zo zijn dat wij nog even moeten wachten. Zodra hij voor je klaarstaat, verschijnt er een melding hiervan op je scherm.

De Nokia 5 en Nokia 6 zijn niet de eerste toestellen die Android 8.0 Oreo ontvangen. De Nokia 6 (2018) en Nokia 7 -beide zijn nog niet verkrijgbaar in ons land- hebben hem inmiddels al binnen. HMD werkt momenteel aan Android 8.1 Oreo voor de Nokia 8, het vlaggenschip in de collectie van de Finnen. Het Android Oreo-bètaprogramma voor de Nokia 3 gaat binnenkort van start. De Nokia 2 krijgt op termijn direct Android 8.1 Oreo, inclusief een aantal features van Android Go. 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden