Vergelijk 2.379.294 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Apple iOS 11.3 geeft gebruiker controle over throttling, meer privacy

Nieuws Apple iOS 11.3 geeft gebruiker controle over throttling, meer privacy
Door ,

Na veel ophef besloot Apple de throttle-functie optioneel te maken. Dat doet het Amerikaanse techbedrijf door middel van een nieuwe maintenance versie van iOS 11, namelijk iOS 11.3. Dit is er nieuw.

Apple werkt aan een zogenaamde maintenance update van iOS 11. Met ingang van iOS 11.3 krijgen gebruikers de mogelijkheid om de beruchte throttle-functie uit te schakelen. Dat is echter niet het enige wat de nieuwste iOS-versie met zich meebrengt. Apple maakte gisteren bekend welke features gebruikers kunnen verwachten. Een compleet overzicht kun je hier vinden. De update komt beschikbaar voor de iPhone 5S en iPhones die daarna zijn verschenen.

De gezondheid van de batterij kan met ingang van iOS 11.3 op het beeldscherm worden getoond van een iPhone 6 of nieuwer toestel. Apple brengt ook een nieuwe Health Records-feature naar de Health app. Binnen deze app wil het Amerikaanse techbedrijf al je medische documenten bewaren. Deze data wordt beschermd door encryptie en een wachtwoord. Of deze feature ook naar Nederland komt, is momenteel niet bekend.

iOS 11.3 Privacy

Verder komen er nieuwe Animoji's beschikbaar, waaronder een leeuw, beer, draak en een schedel. Apple News gaat nieuws dat interessant is voor jou slimmer weergeven. Een ontwikkelaar genaamd Dean Murphy ontdekte, buitenom Apple's berichtgeving, dat iOS 11.3 ook een privacy-icoon gaat tonen binnen legitieme Apple-apps, wanneer deze om persoonlijke informatie zoals je Apple ID wachtwoord vragen. Het icoon moet je gegevens beter beschermen tegen bijvoorbeeld hackers en scammers.

Beschikbaarheid

De bètaversie van iOS 11.3 is ondertussen beschikbaar. Gebruikers van de iPhone 5s en nieuwere toestellen kunnen de definitieve versie van iOS 11.3 in de komende maanden verwachten. Wanneer de nieuwste iOS-versie beschikbaar komt, is nog niet bekend. Apple zal in de loop van komende maanden meer laten weten. De update komt automatisch beschikbaar voor de genoemde toestellen.

(via1)(via2)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden