Vergelijk 2.489.455 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'HTC One M9 krijgt binnenkort update naar Android 8.0 Oreo'

Nieuws 'HTC One M9 krijgt binnenkort update naar Android 8.0 Oreo'
Door ,

De bijna twee jaar oude HTC One M9 kan waarschijnlijk rekenen op een update naar Android 8.0 Oreo. Zo meent de Australische provider Optus.

Veel fabrikanten hebben Android 8.0 Oreo nog niet eens uitgebracht voor hun huidige vlaggenschepen, laat staan voor hun oudere smartphones en instaptoestellen. HTC lijkt de One M9, welke ongeveer twee jaar oud is, binnenkort te gaan voorzien van de nieuwe Android-versie. Volgens de Australische provider Optus in ieder geval wel. De update moet eind februari of maart beschikbaar komen aan de andere kant van de wereld. Naar verwachting komt Oreo vervolgens ook naar Nederlandse toestellen.

HTC bracht de One M9 op de markt met Android 5.0 Lollipop. Na uitgave zag de smartphone een update naar Android 6.0 Marshmallow en Android 7.0 Nougat. Een upgrade naar Oreo lijkt nu ook voor de deur te staan. Daarmee gaat HTC een stap verder dan andere smartphonefabrikanten. Met uitzondering van onder andere HMD Global kijken de meeste fabrikanten twee jaar na uitgave niet meer om naar een smartphone. Google en HTC besloten afgelopen jaar intensiever te gaan samenwerken, wat een reden kan zijn van meer updates voor HTC-toestellen.

Android 8.0 Oreo

De nieuwe Android-versie werd afgelopen jaar onthuld en is ondertussen beschikbaar voor een klein aantal toestellen. HTC voorzag de HTC U11, HTC U Ultra en HTC 10 al van een update naar Android 8.0 Oreo. Onder andere de picture-in-picture-modus, notificatiestippen en verbeterd batterijverbruik komen daarmee naar deze smartphones. De fabrikant heeft zelf nog niks bevestigd over de Oreo-update voor de HTC One M9. Daarom nemen we dit nieuws nog even met een korreltje zout.

(Via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden