Vergelijk 2.416.886 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Volgende Huawei-vlaggenschip wordt Huawei P11, aangekondigd na MWC'

Nieuws 'Volgende Huawei-vlaggenschip wordt Huawei P11, aangekondigd na MWC'
Door ,

Naar verluidt komt het volgende Huawei P-toestel als Huawei P11 naar de markt. Ook zou de Chinese smartphonemaker plannen hebben om zijn nieuwe vlaggenschip pas na MWC 2018 uit de doeken te doen.

Huawei werkt naar verluidt aan opvolger van de Huawei P10, welke afgelopen jaar werd onthuld tijdens Mobile World Congress. Het toestel zou de Huawei P11 of P20 gaan heten. Nu blijkt Huawei's eigen pagina, die ondertussen offline is, verwees naar de komst van een Huawei P11. De mogelijkheid bestaat echter dat de smartphone in Europa met deze naam en in Amerika met de naam Huawei P20 naar de markt komt.

Huawei P11 website

De Chinese fabrikant, die binnen een aantal jaar de grootste smartphoneleverancier ter wereld wil zijn, werkt naar verluidt aan twee of zelfs drie toestellen. Het moet gaan om de Huawei P11, Huawei P11 Plus en mogelijk Huawei P11 Pro. Deze smartphones moeten een driedubbele camera achterop krijgen, die over 40-megapixels beschikt. Onder de motorkap wordt de Kirin 970-chipset verwacht. Mogelijk krijgt de P11 Pro zelfs een net wat snellere Kirin 975-chipset mee uit China.

Verder moeten de smartphones beschikken over 6 GB werkgeheugen en 64 of 128 GB opslagruimte. Het beeldscherm zal op alle modellen zo goed als de hele voorkant vullen, met uitzondering van de frontcamera. We verwachten een resolutie van 1080 bij 2440 pixels voor de Huawei P11 en een resolutie van 1440 bij 2992 pixels voor de Huawei P11 Plus en Huawei P11 Pro.

Mobile World Congress

Eind volgende maand trapt Mobile World Congress 2018 af in Barcelona. In de Catalaanse hoofdstad gaan in ieder geval Samsung en Sony nieuwe toestellen presenteren. Huawei lijkt dit jaar echter geen vlaggenschip uit de doeken te doen tijdens het grootste smartphone-evenement ter wereld. Betrokkenen beweren dat Huawei in April een eigen evenement organiseert. In de loop van de komende weken zal Huawei waarschijnlijk een uitnodiging versturen voor een evenement.

(via1)(via2)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden