Vergelijk 2.468.378 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei brengt EMUI 8.0 naar negen Honor-smartphones

Nieuws Huawei brengt EMUI 8.0 naar negen Honor-smartphones
Door ,

Een lijst met negen Honor-toestellen maakt duidelijk welke daarvan kunnen rekenen op EMUI 8.0. Opvallend is dat de nieuwste gebruikersschil van Huawei ook beschikbaar komt voor de Honor 8.

Helaas krijgt de Honor 8 geen toegang tot de nieuwe versie van Android 8.0 Oreo. Zo bleek afgelopen week, nadat de Chinese smartphonemaker eerder had beloofd het toestel te voorzien van de Oreo-update. Een lijst toont nu negen Honor-smartphones die kunnen rekenen op EMUI 8.0, de nieuwste gebruikersschil van Huawei. Deze schil is gebaseerd op Androd 8.0 Oreo en komt binnenkort toch naar de Honor 8.

Dat betekent echter niet dat de Honor 8 toegang krijgt tot Oreo. Hoewel de schil daar wel op is gebaseerd, kan de fabrikant ervoor kiezen om een beperkte versie van EMUI 8.0 naar de midranger te brengen. De gebruikersinterface van de smartphone zal in ieder geval hetzelfde worden als die van andere Honor-toestellen op de lijst. Het gaat om de Honor 7XHonor V8, Honor Note 8, Honor 8 LiteHonor 9, Honor 9 Lite, Honor V9 en Honor V10. Niet al deze smartphones zijn in Nederland beschikbaar.

EMUI 8.0

De nieuwste EMUI-versie volgt EMUI 5.1 op. Huawei heeft voor nummer 8 gekozen zodat de nummering van de schil gelijk loopt met die van Android. De nieuwe schil zet in op een snellere, slimmere en zuinigere ervaring. Of de Honor 8 toegang krijgt tot alle features van EMUI 8.0, moet nog blijken. Huawei zegt binnen een week meer duidelijkheid te geven over de EMUI 8.0-update.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden