Vergelijk 2.682.504 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'iPhone-gebruikers kunnen zelf snelheid toestel regelen'

Nieuws 'iPhone-gebruikers kunnen zelf snelheid toestel regelen'
Door ,

In december kwam er naar buiten dat Apple de snelheid van haar oudere iPhones terugschroeft om de accuduur te verlengen. Nu geeft het bedrijf de gebruiker meer vrijheid om te bepalen hoe snel het toestel is.

Smartphones die ouder worden, worden ook langzamer. Ook de accu gaat mettertijd achteruit. Toch gaat dat bij Apple's iPhones net wat anders dan bij de rest. Apple bleek namelijk de kloksnelheid van de iets oudere toestellen te verlagen om ervoor te zorgen dat de accu het wat langer vol zou houden. Het vervangen van de accu zorgt er bij toestellen als de iPhone 7, iPhone 6S en iPhone 6 voor dat het toestel weer op volle toeren kan draaien en de iPhone dus weer als nieuw is.

Mocht je niet zo veel waarde hechten aan een lange accuduur of het niet erg vinden om je iPhone de halve dag aan de lader te houden dan heeft Apple goed nieuws voor je. Apple CEO Tim Cook liet in een interview weten dat het in een aanstaande update mogelijk wordt om zelf te bepalen hoe snel je processor werkt. Je kunt er dus voor kiezen om de processor op volle toeren te laten draaien met het nadeel dat het toestel al gauw opgeladen dient te worden. Aan de andere kant kun je bij een iPhone met een gezonde accu de snelheid terugschroeven om ervoor te zorgen dat je toestel extra lang meegaat.

Accu-updates

Wanneer deze update komt is nog niet duidelijk. Ook is het nog niet duidelijk of deze functie al in de eerstvolgende update verwerkt. We wachten ook nog op de mogelijkheid om te zien of je accu aan vervanging toe is. Gedurende heel 2018 is het in ieder geval mogelijk om tegen een sterk gereduceerd tarief je accu te laten vervangen door Apple zelf. Men moet hiervoor wel rekening houden met groeiende wachtlijsten.

(via)

Apple iPhone 7 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 200 1000 € 19,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 21,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 22,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 1000 € 25,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 2000 € 29,50 € 0,- Bekijken
Telfort 24 mnd 150 10000 € 34,50 € 0,- Bekijken
Alle Apple iPhone 7 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden