Vergelijk 2.453.481 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Ontwerppatent toont doorontwikkeling opvouwbare telefoon van LG

Nieuws Ontwerppatent toont doorontwikkeling opvouwbare telefoon van LG
Door ,

Dat LG, net als andere fabrikanten, aan een opvouwbare smartphone werkt is al lang bekend. Eerder al toonden we een dergelijk ontwerp. En nu laat een recenter ontwerppatent de verdere ontwikkeling zien: een compacte opvouwbare phablet.

Ongeveer een jaar geleden zagen we een duidelijk conceptontwerp voorbij komen in een patentaanvraag van LG in haar thuisland Zuid-Korea. Een designpatent dat afgelopen juli werd aangevraagd lijkt een doorontwikkeld ontwerp, dat op hetzelfde basisidee gestoeld is: een langwerpige telefoon die uitvouwt tot een tablet.

LG design foldable phone v1 closed aod

De nieuwe patentaanvraag, handigerwijs 'Mobile phone' genaamd werd zowel in de Verenigde Staten als in de Europese Unie ingediend. De documentatie bij de aanvraag toont echt een design, en richt zich verder niet op de technische details van het getooonde apparaatje.

Afgaande op de afmetingen van onder meer de camera en de USB poort aan de onderkant, zien we hier een vrij compacte telefoon. In opgevouwen toestand is hij behoorlijk smal. Dit is mogelijk een van de interessante toepassingen van een opgevouwen scherm: je kunt een groot display reduceren tot een handzaam, compact formaat.

De patentaanvraag toont in feite twee varianten op hetzelfde thema. We zien een versie van het ontwerp mét een extra knop aan de achterkant en een (soort) 'always on display'. De achterzijde bestaat uit twee gescheiden delen.

Versie 1:

LG design v1 rear open

LG design foldable phone v1 3d

lg design patent foldable device jul 2017 v1 open, bottom

De andere variant heeft alleen een cameramodule aan de achterkant. Deze achterkant is bedekt door een extra cover, die een stukje van het scherm vrij laat, waardoor er geen 'always on display' nodig is om toch informatie te tonen.

Versie 2:

LG design foldable phone v2 3d

LG design foldable phone v2 front

LG design foldable phone v1 flat

lg patent foldable device jul 2017 closed

Zoals altijd bij zulke patentaanvragen is het nodig te vermelden dat het niet duidelijk is of en wanneer LG een dergelijk toestel uit zal brengen, en of deze er inderdaad (ongeveer) zo uit zal gaan zien. Heel wat fabrikanten doen hun best om een telefoon-tablet-hybride uit te brengen, maar het blijkt niet eenvoudig dit daadwerkelijk (massaproduceerbaar) te realiseren. Een topman van Samsung liet onlangs weten dat dat bedrijf het dit jaar waarschijnlijk niet gaat redden. Of het LG wel lukt? Dat zal in de loop van het jaar moeten blijken. Eerst staat mogelijk nog de LG G7 op het programma., mits LG toch doorgaat met het jaarlijks vernieuwingen van sommige modellen.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden