Vergelijk 2.468.378 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Honor 8 krijgt toch geen Andoid 8.0 Oreo

Nieuws Honor 8 krijgt toch geen Andoid 8.0 Oreo
Door ,

Helaas krijgt de Honor 8 geen toegang tot de nieuwe versie van Android 8.0 Oreo. Honor India laat dat vandaag weten in een tweet. De smartphone voldoet volgens de fabrikant niet aan de eisen.

Niet alleen Lenovo blijkt beloftes te maken die later niet worden nagekomen. Ook Honor, het dochterbedrijf van Huawei, laat zijn consumenten nu in de steek. George Zao beloofde namelijk afgelopen maand dat gebruikers van zowel de Honor 8 als de Honor 8 Pro konden rekenen op een update naar de nieuwe versie van Android 8.0 Oreo. Nu wordt duidelijk dat de Android-update voor de Honor 8 van de tafel is geveegd.

Honor India heeft namelijk via Twitter laten weten dat de hard- en software van de Honor 8 niet aan de eisen voldoet. Beide zouden 'gebrekkig' zijn. De Chinese smartphonemaker meent spijt te hebben van zijn eerdere gemaakte uitspraak. Wel kunnen gebruikers van het toestel rekenen op beveiligingsupdates. Hoe lang deze verzekerd zijn van updates, wordt niet duidelijk. Waarschijnlijk gaat het om ongeveer twee jaar.

Teleurstelling

Hoe het kan dat een smartphone zoals de Honor 8 niet geschikt is voor het draaien van Android 8.0 Oreo als OS, blijft onduidelijk. HMD Global voorziet zelfs de Nokia 3, welke over minder goede hardware beschikt dan de Honor 8, van Oreo. Het is dan ook teleurstellend dat Honor niet de daad bij zijn woord voegt. Lenovo probeerde afgelopen jaar de Oreo-update voor de Moto G4-toestellen uit te wissen. Uiteindelijk kwam de uitgever van Motorola Moto-toestellen alsnog met een update voor de Moto G4 Plus.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden