Vergelijk 2.453.481 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Samsung voorziet Galaxy S6 volgende maand van Android 8.0 Oreo'

Nieuws 'Samsung voorziet Galaxy S6 volgende maand van Android 8.0 Oreo'
Door ,

De Galaxy S6, het bijna drie jaar oude vlaggenschip van Samsung, krijgt een update naar Android 8.0 Oreo. Zo krijgen we vandaag voor de tweede keer te horen. De update moet voor eind februari worden verspreid.

De Galaxy S6 krijgt binnenkort een update naar Android 8.0 Oreo. Een medewerker van Samsung's klantenservice bevestigt dat vandaag voor de tweede keer. De Zuid-Koreaanse smartphonemaker brengt Oreo binnenkort naar de Samsung Galaxy S8, S8 Plus en Note 8. Zo blijkt uit de bètaprogramma's die momenteel lopen. De fabrikant gaat naar verluidt nog meer smartphones toegang geven tot de nieuwe Android-versie, maar heeft nog niet bekend gemaakt welke.

Galaxy S6 Android 8.0 Oreo

Volgens de medewerker kan de Galaxy S6 sowieso rekenen op Android 8.0 Oreo. Zoals in het bovenstaande gesprek wordt gezegd, moet de update voor het einde van februari beschikbaar komen. De Galaxy S6 Edge lijkt net als zijn kleine broertje toegang te krijgen tot de nieuwe Android-versie. Het is opvallend dat Samsung de toestellen wil voorzien van een nieuwe versie van Android. De Galaxy S6-toestellen zijn namelijk al bijna drie jaar oud en de fabrikant voorziet zijn toestellen over het algemeen na twee jaar niet meer van Android-updates.

Galaxy S6

Dat de Galaxy S6 een update naar Oreo krijgt, is al eerder bevestigd door een medewerker. Toch gaat het ook vandaag niet om een officiële bevestiging. Android 8.0 Oreo brengt nieuwe features zoals de picture-in-picture-modus, notificatiestippen en verbeterd batterijverbruik met zich mee. De Galaxy S6 beschikt over een 5,1 inch-beeldscherm, Exynos 7420-chipset en 3 GB werkgeheugen. Het toestel gaat momenteel vanaf 375 euro over de toonbank.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden