Vergelijk 2.444.021 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Benchmark toont Huawei P20-toestel met 18,7:9-beeldscherm

Nieuws Benchmark toont Huawei P20-toestel met 18,7:9-beeldscherm
Door ,

Huawei werkt aan een nieuw vlaggenschip, dat eind volgende maand moet worden gepresenteerd. Een afgenomen browsertest geeft vandaag meer duidelijkheid over de beeldverhouding en het OS van de smartphone.

Een zogenaamde HTML compliance benchmark toont vandaag de prestaties van de EML-AL00, beter bekend als een uitvoering van de aankomende Huawei P20. Het toestel, dat eerder bekend stond als de Huawei P11, volgt de Huawei P10 van afgelopen jaar op en wordt naar verluidt aangekondigd tijdens het aankomende Mobile World Congress. Uitgaande van de testresultaten krijgt de Huawei P20 een beeldscherm mee met een resolutie van 2244 bij 1080 pixels. Dat betekent een verhouding van 18,7:9.

Browsertest Huawei P20

Uitgaande van de bovenstaande test krijgt het vlaggenschip Android 8.0 Oreo mee als besturingssysteem. Als schermgrootte wordt een resolutie van 360 bij 748 pixels weergegeven. Deze resolutie is echter maar een derde van de daadwerkelijke resolutie, zo werkt de browser namelijk. Wat Huawei met de extra lengte van plan is, zal bij presentatie van het toestel duidelijk worden. Het beeldscherm van de P20 wordt met de 18,7:9-verhouding net wat breder dan Samsung's Infinity Display.

Driedubbele camera

De Huawei P20 wordt verwacht met de nieuwste Kirin 970-chipset onder de motorkap met flink wat geheugen. Opvallend is de driedubbele camera, die naar verluidt achterop de smartphone komt te zitten. Evan Blass, onze betrouwbare lekker van smartphone gerelateerde informatie, tweette begin december namelijk dat Huawei mogelijk van plan is om 40-megapixels mee te geven aan de primaire camera met Leica-lenzen. Deze camera moet in staat zijn om 5x in te zoomen. Huawei zelf heeft nog niks bevestigd.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden