Vergelijk 2.685.963 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HMD Global bemachtigt Asha-merknaam

Nieuws HMD Global bemachtigt Asha-merknaam
Door ,

HMD Global gaat uitbreiden. Daar lijkt het in ieder geval wel op. De Finse uitgever van Nokia-toestellen heeft nu de merknaam Asha bemachtigd.

Nokia maakte afgelopen jaar zijn terugkeer naar de smartphonemarkt. HMD Global heeft de teugels in handen van de Finse merknaam en lijkt geen genoegen te nemen met alleen het succes van de Nokia-lijn. Het bedrijf heeft namelijk de merknaam Asha op de kop getikt. Het lijkt dat HMD Global de merknaam van Microsoft, de vorige eigenaar van Nokia, heeft overgenomen. Over eventuele onderhandelingen tussen beide bedrijven is verder niks bekend.

Nokia Asha

Wat HMD Global precies van plan is met de merknaam, blijft ook onduidelijk. Nokia bracht dit decennium een aantal Asha-toestellen op de markt, waaronder de Asha 303. Dit toestel stamt uit 2011 en beschikt over een qwerty-toetsenbord onder zijn 2,6 inch-beeldscherm. Mogelijk heeft HMD Global plannen voor een Nokia-smartphone met een volledig toetsenbord, net als de BlackBerry KEYone. Wat de Finse smartphonemaker precies van plan is, zal waarschijnlijk in de loop van dit jaar duidelijk worden.

Nokia Asha

Smartphones uit de Nokia Asha-lijn kenmerken zich met een opvallend ontwerp. De eerder uitgegeven toestellen kwamen niet overal ter wereld beschikbaar. Voornamelijk mensen in opkomende markten konden het toestel aanschaffen. Het is niet duidelijk of HMD Global zich met de Asha-merknaam wederom op de instapmarkt wil richten. Als dat wel zo is, maakt Android Go in ieder geval kans als besturingssysteem voor de toekomstige Asha-toestellen.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden