Vergelijk 2.685.963 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Vivo onthult eerste smartphone met vingerafdrukscanner onder beeldscherm

Nieuws Vivo onthult eerste smartphone met vingerafdrukscanner onder beeldscherm
Door ,

De vingerafdrukscanner van Synaptics doet nu dienst onder het beeldscherm van een commerciële smartphone. Vivo was gisteren tijdens CES 2018 de eerste fabrikant die een toestel onthulde met de geïntegreerde scanner.

De Chinese smartphonemaker Vivo heeft tijdens de eerste dag van CES 2018 een nieuw toestel onthuld. Hoewel niet duidelijk is of de smartphone naar Nederland komt, plaatst de fabrikant een interessant component onder het beeldscherm van het toestel. De vingerafdrukscanner zit daar namelijk onder verwerkt, waardoor er meer schermruimte beschikbaar is zonder dat de scanner daarvoor naar de achterkant van het toestel moet worden verplaatst.

Synaptics vingerafdrukscanner

De geïntegreerde vingerafdrukscanner is ontwikkeld en geproduceerd door Synaptics. Het bedrijf onthulde de scanner eind december al. Gebruiker van de Vivo-smartphone met de scanner van Synaptics onder het beeldscherm, waarvan de naam nog niet bekend is, kunnen hun toestel ontgrendelen door hun vinger op de onderkant van het beeldscherm te plaatsen.

Met de combinatie van een OLED-paneel en de glazen beschermlaag daar bovenop ligt de scanner ongeveer 1,5mm dieper dan een screenprotector. Toch kan de scanner op deze manier functioneren. Het beeldscherm zelf zorgt dat de vinger van de gebruiker belicht wordt wanneer deze zijn of haar vinger op het scherm legt. De scanner daaronder leest vervolgens de afdruk van de vinger. Alleen de juiste vingerafdruk ontgrendelt de smartphone, waarna deze kan worden gebruikt door de juiste eigenaar.

Vivo

Alex Feng, topman van Vivo, maakte tijdens de presentatie van het toestel duidelijk dat de tech en applicatie daarvan een voor de hand liggende toepassing vormen voor smartphonegebruikers. Deze gebruikers van toestellen met een vingerafdrukscanner onder het beeldscherm krijgen namelijk meer schermruimte tot hun beschikking en hoeven de smartphone niet om te draaien voor het ontgrendelen daarvan.

Welke smartphones in de loop van 2018 nog meer een vingerafdrukscanner onder het beeldscherm meekrijgen, is momenteel nog niet duidelijk. Apple en Samsung zullen de techniek in ieder geval proberen mee te geven met nieuwe toestellen. Ook Huawei zal de ontwikkeling niet links laten liggen.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden