Vergelijk 2.379.762 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei P10 krijgt Android 8.0 Oreo-update eind februari

Nieuws Huawei P10 krijgt Android 8.0 Oreo-update eind februari
Door , - 1 reactie

Gebruikers van de Huawei P10 zitten er al een tijdje op te wachten: de update naar Android 8.0 Oreo. Deze lijkt er nu dan toch echt aan te komen. Huawei begint het nieuwe jaar dus goed door hun beloftes in te lossen.

De Huawei P10 werd vorig jaar in Barcelona gelanceerd en korte tijd later ook daadwerkelijk uitgebracht. Tot op heden draait de slanke alleskunner nog op Android 7.0 Nougat met EMUI 5.1 als extra laag software van Huawei zelf. Eind vorig jaar kwam het bericht al naar buiten dat zowel de Mate 9 als de Huawei P10 een update zouden krijgen naar Android 8.0 Oreo. De Mate 9 heeft deze al ontvangen maar voor de P10 ontbrak deze dus nog.

Daar komt nu dus verandering in. In Roemenië was de bèta van Android 8.0 al gelanceerd en halverwege deze maand komt deze waarschijnlijk ook naar Nederland toe naar selecte toestellen. Nadat deze bèta is voltooid kunnen we eind februari de definitieve update verwachten. De update naar Android 8.0 brengt ook EMUI 9.0 naar de P10 en natuurlijk ook een aantal beveiligingsupdates. Hiermee is de Huawei P10 helemaal bijgewerkt en klaar voor 2018.

Huawei P11

Dit jaar komt Huawei wederom met meerdere nieuwe toestellen en de eerste daarvan staan klaar voor eind februari. De opvolger van de Huawei P10 zal worden voorzien van snellere hardware en nog betere camera's, verwacht wordt dat het toestel de Huawei P11 zal worden. De P10 is trouwens nogsteeds een indrukwekkend toestel dat er schitterend uitziet. Inmiddels is de prijs bijna net zo aantrekkelijk als het toestel zelf. Verwacht wordt dat de P11 ook een Lite- en een Plus-variant krijgt die iets later zullen volgen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden