Vergelijk 2.725.955 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Lijst smartphones die Snapdragon 845-chipset meekrijgen uitgelekt

Nieuws Lijst smartphones die Snapdragon 845-chipset meekrijgen uitgelekt
Door ,

De populairste chipset voor Android-smartphones in 2018 wordt zonder twijfel de Snapdragon 845. Een bron uit China beweert nu al te weten welke vlaggenschepen deze chipset meekrijgen.

Qualcomm presenteerde begin deze maand zijn nieuwe chipset. De Snapdragon 845 gaat, net als de Snapdragon 835-chipset van dit jaar, dienst doen in een aantal vlaggenschepen. Een Chinese bron op Weibo beweert een lijst te hebben met daarop de smartphones die de nieuwe chipset van Qualcomm meekrijgen. Op het nieuwe vlaggenschip van Xiaomi na, kan nog niets van deze lijst worden bevestigd. De bron lijkt in ieder geval een vrij accuraat beeld te hebben.

Snapdragon 845 smartphones

Samsung is naar verwachting de eerste fabrikant die een smartphone met de Snapdragon 845-chipset gaat presenteren. De fabrikant gaat namelijk in februari, als recente bronnen kloppen, de Galaxy S9-toestellen presenteren. De Amerikaanse variant daarvan krijgt de Snapdragon 845-chipset mee uit Zuid-Korea. Een andere fabrikant uit het Aziatische land, LG, gaat vervolgens de LG G7 presenteren. Dit toestel krijgt naar verluidt ook deze chipset mee.

Xiaomi bevestigde tijdens de Qualcomm Tech Summit dat de Chinese fabrikant de chipset gaat toepassen in zijn Xiaomi Mi7, welke in april moet worden onthuld. Kort na deze maand verwachten we ook dat HTC zijn volgende pronkstuk, de HTC U12, gaat presenteren. Vervolgens moeten ook fabrikanten zoals Sony, Lenovo, OnePlus en Google nieuwe smartphones onthullen met de Snapdragon 845-chipset onder de motorkap.

Presentaties

Alle genoemde fabrikanten gaan naar verluidt in de loop van komend jaar hun nieuwe vlaggenschepen uit de doeken doen. Nog niet elke fabrikant heeft het bestaan van zijn smartphone en de presentatiedatum daarvan prijsgegeven. Onze bron lijkt van deze datum eveneens meer af te weten. Hieronder staan de verwachten toestellen met hun door de lijst van de bron voorspelde maand van onthulling.

  • Galaxy S9, Galaxy S9 Plus, LG G7: februari 2018
  • Xiomi Mi 7: april 2018
  • HTC U12: mei 2018
  • OnePlus 6, Sony Xperia XZ Pro-A: juni 2018
  • Galaxy Note 9, Xiaomi Mi Mix 3, LG G40: september 2018
  • Google Pixel 3, Google Pixel 3 XL, Sony XZ2, HTC U12 Plus: oktober 2018
  • Motorola Moto Z 2019: november 2018
  • OnePlus 6T: december 2018

Snapdragon 845-chipset

De Snapdragon 845-chipset is net wat sneller dan zijn voorganger en is in staat om 4K-video’s te schieten met een framerate van maar liefst 60 fps. Verder gaat de chipset zuiniger om met de batterij, beschikt over AI-prestaties en presteert beter met beeldverwerking. Binnenkort verwachten we benchmarks van smartphones met de nieuwe snelheidsduivel van Qualcomm voorbij te zien komen.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden