Vergelijk 2.757.477 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

WhatsApp stopt ondersteunen BlackBerry 10 en Windows Phone 8.0

Nieuws WhatsApp stopt ondersteunen BlackBerry 10 en Windows Phone 8.0
Door ,

Vanaf het nieuwe jaar loopt de ondersteuning van WhatsApp voor BlackBerry OS, BlackBerry 10 en Windows Phone 8.0 af. De app blijft het wel doen maar zal geen nieuwe functies meer krijgen en kan mogelijk in werkzaamheid afnemen.

WhatsApp heeft op hun eigen supportpagina aangegeven niet langer ondersteuning te bieden voor BlackBerry OS, BlackBerry 10 en Windows Phone 8.0. De ondersteuning voor deze besturingssystemen eindigen op 31 december 2017. Op de supportpagina wordt ook aangegeven dat de ondersteuning voor Nokia S40 zal eindigen op 31 december 2018. Android-versies 2.3.3 tot 2.3.7 zullen nog ondersteund worden tot 1 februari 2020. Van oudere Android-versies was de ondersteuning al eerder gestaakt.

De reden dat deze besturingssystemen niet langer ondersteund zullen worden, komt doordat zij niet de capaciteiten hebben om de nieuwe ontwikkelingen van WhatsApp door te kunnen voeren. Doordat de ondersteuning voor deze Android-systemen wegvallen is het mogelijk dat de app minder goed zal gaan functioneren. WhatsApp raad aan om, indien jou smartphone op een van deze systemen loopt, over te stappen naar een nieuwere OS-versie zoals: Windows Phone 8.1, Android 4.0 of latere versies van deze besturingssystemen.

Nieuwste BlackBerry toestellen

WhatsApp maakte in 2016 bekend dat de ondersteuning van BlackBerry- en Nokia software eigenlijk eind 2016 al stopgezet worden. De ondersteuning voor BlackBerry is echter hierna nog twee keer verlengd en loopt nu dus aan het einde van dit jaar af. Nieuwere toestellen van BlackBerry, zoals de BlackBerry KEYone, BlackBerry Motion en DTEK60 draaien wel op Android versies die door WhatsApp ondersteund wordt. Maak je hier dus vooral geen zorgen over.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden