Vergelijk 3.385.701 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Apple aangeklaagd voor bewust verminderen prestaties iPhone

Nieuws Apple aangeklaagd voor bewust verminderen prestaties iPhone
Door ,

Nadat Apple heeft toegegeven de prestaties van hun eigen smartphones bewust te verminderen om zo de problemen rondom de accu's te omzeilen, zijn er nu meerdere aanklachten tegen dit miljoenenbedrijf.

Het internet stroomt over met het nieuws rondom de Amerikaanse electronica grootmeester. Overal is te vinden hoe Apple heeft toegegeven de prestaties van verouderde iPhone's bewust te verminden. Voor sommigen komt dit als een shock, Apple zou dit toch niet bewust doen? Anderen zijn juist blij dat het probleem eindelijk erkent wordt en hopen dat er nu concreet iets mee gedaan wordt. Er wordt ook zeker actie ondernomen door verschillende instanties. Momenteel lopen er in Amerika al twee aanklachten tegen Apple die niet zomaar zullen overwaaien.

Goede bedoelingen

IPhone gebruikers klagen al langer over het probleem dat het toestel steeds trager zou worden bij bepaalde updates. Daarbij zijn er ook verschillende klachten omtrent de accu bekend. Nu blijken deze twee dingen een connectie te hebben. Apple heeft toegegeven de iPhones bewust trager te maken bij updates, maar volgens Apple hebben ze dit alleen met goedbedoelde intenties gedaan. Doordat de accu steeds slechter wordt kan de telefoon de hoge prestaties niet aan en hierdoor is er een hogere kans op het spontaan uitvallen van het toestel. In plaats van dit bij de bron aan te pakken, hoopte Apple dit te verbloemen met prestatie verminderende updates.

Apple verlaagt snelheid oudere iPhones met een reden

Apple verlaagt snelheid oudere iPhones met een reden

21 dec 2017 - Het was al duidelijk dat een aantal iPhones trager worden wanneer de batterij veroudert. Apple bevestigt dit nu en zegt de functie te hebben ingebouwd om het spontaan uitvallen van de smartphone te voorkomen.Gebruikers van de Plus-modellen zouden hier iets minder last van hebben aangezien deze accu's een hogere capaciteit hebben. Het probleem is dus ook direct gekoppeld aan het vermogen van de accu. Wanneer er bij een trage iPhone de accu wordt vervangen, lijkt het probleem van traagheid ook gelijk opgelost te zijn. De accu-capaciteit wordt minder door onder andere chemisch verval en temperaturen van buitenaf. Iets waar de gebruikers relatief weinig invloed op hebben. Verschillende organisaties, waaronder de Consumentenbond, vinden hierom dat Apple gratis de accu's van trage toestellen zou moeten vervangen.

Rechtszaken

Eerder deze week werd bekend dat er een massaclaim tegen Apple wordt ingediend voor 'bewuste prestatievermindering in oudere modellen'. Het zou de gebruiksvriendelijkheid en de waarde van de toestellen enorm verlagen. Daarbij komt er nu ook een tweede rechtzaak vanuit Amerika tegen deze techgigant. Deze aanklacht is gericht op de claim dat het misleidend en onethisch zou zijn wat dit bedrijf gedaan heeft. Apple zou zo ook consumenten 'dwingen' om weer de nieuwste modellen te kopen.

Garantiebeleid

Het garantiebeleid van Apple is al langer een onderwerp van discussie. De service en garantieregelingen wegen niet op tegen de hoge kosten die je voor deze toestellen betaalt. Daarbij hoopt Apple ook dat je tegen een flinke betaling Apple Care-service afsluit. Apple belooft dat ze hierbij betere service en garantie leveren. Daar heb je alleen niet veel aan als Apple door middel van misleidende claims en prestatie verminderende updates jouw telefoon verslechtert.

(via 1, via 2)

Apple iPhone 8 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 500 € 26,50 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 27,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 29,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 34,50 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 2000 € 37,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 38,50 € 0,- Bekijken
Telfort 24 mnd onbeperkt 5000 € 38,50 € 0,- Bekijken
Alle Apple iPhone 8 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden