Vergelijk 2.555.801 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Apple verlaagt snelheid oudere iPhones met een reden

Nieuws Apple verlaagt snelheid oudere iPhones met een reden
Door ,

Het was al duidelijk dat een aantal iPhones trager worden wanneer de batterij veroudert. Apple bevestigt dit nu en zegt de functie te hebben ingebouwd om het spontaan uitvallen van de smartphone te voorkomen.

Eerder deze maand schreven we over iPhones die te kampen hebben met lagere kloksnelheden. Dit treedt op bij het verouderen van de batterij. Er werd vermoed dat Apple deze kloksnelheid verlaagt wanneer de gezondheid van de accu achteruit gaat. Apple bevestigt nu dat dit klopt in een interview met Techcrunch. Volgen de Amerikaanse techgigant bevindt de functie zich in iOS 10.2.1 voor de iPhone 6, iPhone 6S en iPhone SE. Ook iOS 11.2 verlaagt de kloksnelheid van de A10 Fusion-chipset in de iPhone 7.

De maatregel moet voorkomen dat de genoemde iPhones uitvallen wanneer de processor teveel te verduren krijgt. Daaronder vallen lage temperaturen, een verminderde capaciteit en het verouderen van de batterij. Wanneer de chipset wordt belast, krijgt de batterij te maken met piekspanningen. In verouderde staat kunnen de batterijen deze volgens Apple niet aan. Het onderwerp werd eerder door gebruikers op Reddit besproken, welke na het vervangen van de batterij van onder andere de iPhone 6, ineens een stuk snellere smartphone in handen hadden.

Bevestiging

Apple heeft bevestigd dat de functie ook naar andere producten komt. Welke dat zijn, is nog niet bekend. Tijdens de uitrol van de bovenstaande iOS-updates was er niks in de zogenaamde release notes te vinden. Gebruikers krijgen nu meer duidelijkheid over de reden waarom hun iPhone trager kan lopen dan de snelheid die de chipset eigenlijk te bieden heeft. Eigenaren van iPhones met een verouderde batterij kregen al wel een melding te zien dat hun batterij mogelijk onderhoud nodig heeft of aan vervanging toe is.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden