Vergelijk 2.615.699 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Wegblijvende updates voor Galaxy S5 Neo en Galaxy J5

Nieuws Wegblijvende updates voor Galaxy S5 Neo en Galaxy J5
Door , - 1 reactie

Het is al weer even geleden sinds de toestellen: Galaxy S5 Neo en Galaxy J5 een gewilde update hebben gehad. Wij hebben een blik geworpen op deze toestellen en het hoe het zit betreft de updates naar Android Nougat.

We hielden de hoop nog een tijdje hoog, maar het begint er op te lijken dat we geen update meer gaan zien voor de Galaxy S5 Neo in Europa. Ook voor de Galaxy J5 lijken onze update-wensen niet te worden vervuld. Beide toestellen zullen hoogstwaarschijnlijk niet meer een update naar Android 7.0 krijgen. Ondanks dat de informatie en speculaties over deze updates ook vanuit Samsung zelf kwamen, lijken de updates helaas niet meer te verschijnen. 

Galaxy S5 Neo

Een update voor de S5 Neo naar Nougat werd eigenlijk niet direct verwacht, maar toen de update opeens getest werd, begonnen Neo-eigenaren enthousiast te worden. In Canada is de update naar Android 7.0 ook daadwerkelijk doorgevoerd. Dit is echter het enige land waar de update voor de S5 Neo ooit is verschenen. Voor zover bij ons bekend is, is er niet eens een software test voor de Europese Galaxy S5 Neo geweest. Het blijft toch een beetje vreemd dat ze deze testen niet door hebben gevoerd naar alle toestellen, vooral als de hardware verder gelijk is. 

Galaxy J5

De Galaxy J5 heeft ook nooit op de eerste plek voor een update naar Nougat gestaan, en daar was vrede mee. Het is immers een telefoon uit het budget klassement. Maar toen Samsung zelf, in het begin van 2017, de lancering van Android 7.0 voor dit toestel suggereerde, gingen bij de gebruikers de balletjes rollen. Inmiddels is het einde van 2017 in zicht, maar aanvullend nieuws over deze updates is in de tussentijd niet meer verschenen. De, in het zelfde jaar uitgebrachtte Galaxy J7 die nooit in Nederland gelanceerd is, heeft wel de besproken update naar Android 7.0 gekregen.

En nu?

Zal de toekomst er voor deze toestellen zonnig uitzien qua updates? Wij zijn helaas bang van niet. Beide toestellen hebben nog wel na de update naar Android 6.0.1 Marshmallow een aantal beveiligingsupdates gekregen, en de S5 Neo kreeg in recent nog wel de patch van november.

Er was onlangs nog veel ophef over de onduidelijke update planning rondom Samsung's toestellen vanuit de consumentenbond. Hier werd als voorbeeld de Galaxy S7 genoemt. Dit is echter wel een toestel dat door de Zuid-Koreanen goed bijgehouden wordt. Het zijn voornamelijk de budget modellen zoals de Galaxy J5 die na twee jaar geen nieuwe updates meer kan verwachten.

(via

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden