Vergelijk 2.723.042 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Tele2 wordt overgenomen door T-Mobile

Nieuws Tele2 wordt overgenomen door T-Mobile
Door ,

Het doek lijkt te vallen voor Tele2. De provider wordt overgenomen door T-Mobile. De bedrijven gaan pas in de tweede helft van 2018 samen, zodra er toestemming is van de mededingingsautoriteiten.

Het einde van Tele2 op de Nederlandse markt is in zicht. De Nederlandse tak van Tele2 wordt overgenomen door T-Mobile. Met de overname is een bedrag van 190 miljoen euro gemoeid. De belangrijkste bezwaren lijken echter te bestaan uit de afgenomen concurrentie op de telecommarkt. De mededingingsautoriteit moet nog toestemming geven voor de overname. Wanneer die wordt gegeven, kan de overname worden afgerond. Hoe het precies zit met de door Tele2 gekochte frequenties, is nog niet helemaal duidelijk.

Tele2 bracht concurrentie

De Nederlandse telecommarkt stond in de jaren voor de beslissende frequentieveiliing vijf jaar geleden nogal stil. Er waren drie aanbieders, KPN, T-Mobile en Vodafone. Na de frequentieveiling kwam daar een nieuwe speler bij: Tele2. Het van oorsprong Zweedse bedrijf was al actief op de markt van vaste telefonie en internet, maar begon ook met het opbouwen van een mobiel netwerk. Met de nieuwe frequenties in het lage spectrum (met veel bereik) was dat ook relatief gesproken niet al te duur.

Nu, vijf jaar en een paar dagen later, wordt Tele2 overgenomen door T-Mobile. Men betaalt 190 miljoen euro voor de concurrent, met als argument dat men zo beter kan concurreren. Tele2 betaalde vijf jaar geleden 160 miljoen euro voor de twee frequenties. Of T-Mobile deze nu in handen krijgt, hangt af van het besluit van de Minister van Economische Zaken. In principe zou de eerste vijf jaar afwijzend op een overname van de frequenties worden besloten, maar die periode is nu net een dag geleden afgelopen.

Een zucht van verlichting

Er zitten niet alleen negatieve kanten aan. Na het bericht ging er ook een zucht van verlichting door het televisiekijkende deel van Nederland. De over het algemeen als bloedirritant ervaren commercials van Tele2 komen namelijk ook tot een eind. De gehele Tele2-merknaam zal verdwijnen, dus ook de reclames op televisie waaruit niet vaak was af te leiden waar ze nou over gingen.

De fusie zal zoals gezegd pas doorgang vinden als de mededingingsautoriteiten daar toestemming voor hebben gegeven. Tele2 zal dus niet per direct verdwijnen. De verwachting van beide bedrijven is dat ze het proces in de tweede helft van 2018 kunnen gaan afronden. Tot die tijd blijven beide bedrijven gewoon zelfstandig opereren.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden