Vergelijk 2.465.644 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Bèta Android 8.0 aangekondigd voor Nokia 5 en Nokia 6

Nieuws Bèta Android 8.0 aangekondigd voor Nokia 5 en Nokia 6
Door ,

HMD Global kondigde deze week de bètaverie van Android 8.0 Oreo aan voor de Nokia 5 en Nokia 6. Waarschijnlijk volgt de definitieve update volgende maand.

De Nokia 8 ontving eind oktober de bètaversie van Android 8.0. Ongeveer een maand daarna rolde HMD Global de definitieve Oreo-update uit naar zijn vlaggenschip. Juho Sarvikas, topman bij HMD Global, kondigde gisteren ook de bèta van Android 8.0 Oreo aan voor de Nokia 5 en Nokia 6. De bèta voor de Nokia 5 is nu al te downloaden. Gebruikers van de Nokia 6 moeten nog even geduld hebben.

Om toegang te krijgen tot de bèta moeten gebruikers zich inschrijven voor Nokia Beta Labs. Vervolgens krijgen ze dan een ota-update; een update die automatisch wordt gedownload. De bèta brengt de bekende Oreo-functies met zich mee zoals de picture-in-picture-modus, notificatiestippen en Play Protect. Naar verwachting heeft de Finse smartphonemaker ongeveer een maand nodig voor om de definitieve update van Oreo klaar te maken voor de midrangers.

Nokia 5 en 6

HMD Global, uitgever van de merknaam Nokia, presenteerde dit jaar tijdens het Mobile World Congress drie smartphones. De Nokia 5 en 6 vallen in het middensegment en beschikken beide over een prima prijs-kwaliteitverhouding. Nokia werkt momenteel aan een opvolger van de Nokia 6, welke de naam Nokia 6 (2018) mee lijkt te krijgen. Een opvolger van de Nokia 5 staat mogelijk ook op het programma.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden