Vergelijk 2.723.463 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Sony tekent nieuwe ontwerpen op in 2018'

Nieuws 'Sony tekent nieuwe ontwerpen op in 2018'
Door ,

Sony heeft een ontwerpfilosofie die al jaren als een huis staat. Waar de concurrentie in 2017 naar randloze schermen ging bleef de Japanse fabrikant haar ontwerpen trouw. Nu lijkt het erop dat hier volgend jaar toch een einde aan komt.

De Xperia's van Sony komen al tijden uit met het zogeheten Omnibalance-ontwerp. Dat wil zeggen dat de toestellen een strak ontwerp kregen met zo min mogelijk afleiding aan de voor- en achterkanten in de vorm van knoppen of frutseltjes. De grote concurrenten kwamen met schermen die een 18:9 beeldverhouding hebben zoals de LG G6, Samsung Galaxy S8 en OnePlus 5T. Sony bleef stug volhouden aan een 16:9 beeldverhouding en forse randen boven de schermen. Dit is gebleven van de Sony Xperia Z1 tot aan de Xperia XZ1 en XZ1 Compact.

Doorgaans weet Sony haar geheimen heel goed geheim te houden maar nu zijn er toch wat geruchten en lekken naar buiten gekomen. Het lijkt erop dat Sony van haar ontwerpstijl gaat afwijken in 2018. Gelekte renders tonen twee smartphone-ontwerpen die beiden voorzien zijn van schermen met een 18:9 beeldverhouding. Daarnaast zouden de volgende Xperia's ook voor het eerst met een dubbele hoofdcamera komen op de achterkant.

Sony render Sony render

Wanneer zien we dit?

De ontwerpen wijken sterk af van wat we van Sony gewend zijn, toch blijven het duidelijke Xperia-smartphones. Sony zwicht hiermee voor de druk van de markt, maar als we deze renders mogen geloven vinden we dat helemaal niet zo erg. De kans bestaat natuurlijk ook dat deze renders slechts een eerste probeersel zijn en dat ze nooit daadwerkelijk het levenslicht zullen zien. We gaan het merken in 2018. Verwacht wordt dat Sony op het MWC in Barcelona eind februari weer een aantal toestellen zal aankondigen.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden