Vergelijk 2.685.963 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Pre-order apps in de App Store

Nieuws Pre-order apps in de App Store
Door ,

Het is vanaf nu mogelijk om apps in de App store in pre order te zetten. De apps worden automatisch gedownload wanneer ze worden uitgegeven. Mochten de prijzen veranderen, betaal je toch de laagste prijs.

10 jaar na de lancering van de App Store komt Apple met een nieuwe functie. Een app-ontwikkelaar heeft de mogelijkheid om tot 90 dagen van tevoren de app als pre-order in de App Store te zetten. Voorheen kon een app-ontwikkelaar wel zijn app aankondigen, maar verscheen deze pas in de App Store wanneer de app officieel was uitgegeven. Deze update is te gebruiken in alle varianten van de App Store, dus: iOS, macOS en zelfs tvOS.

Ontwikkelaars kunnen gratis en betaalde apps beschikbaar maken voor pre-order. Mocht de prijs van een app gedurende deze 90 dagen veranderen, betaal je de laagste prijs, of dat nou de prijs van de pre-order is of de prijs bij uitgave. Je betaalt ook pas wanneer de app gedownload is. Zo heb je altijd de beste deal.

Niet alle apps zullen gebruik maken van deze nieuwe update. Vooral games en andere apps die nu ook al ruim van tevoren worden aangekondigd, zullen gebruik maken van deze optie. Voor veel ontwikkelaars is dit een perfecte manier om hun nieuwste apps te promoten, omdat er nu specifiek naar een plek kan worden verwezen waar de apps te vinden zijn. Daarbij is het voor zowel ontwikkelaar als consument een voordeel dat de apps automatisch gedownload worden.

Google

Google is een aantal jaar geleden al met een zelfde soort update gekomen waarbij je een app op je verlanglijstje kan zetten voorafgaande aan de lancering. Wanneer de app uitkomt, geeft de Play Store een notificatie dat de app gedownload kan worden. Google biedt echter niet de opties om de prijs vast te zetten en de app automatisch te downloaden. Mogelijk dat dit na de update van Apple wel kan komen.

 (via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden