Vergelijk 3.064.782 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google Maps gaat je bijstaan tijdens je reis

Nieuws Google Maps gaat je bijstaan tijdens je reis
Door ,

Vooraf je hele reisoverzicht uitdraaien hebben we allemaal wel eens gedaan. Toch is dat nooit heel handig geweest, als je blaadjes een andere volgorde krijgen omdat het nietje eruit is, is het einde al gauw zoek. Google Maps gaat je binnenkort helpen van begin tot eind.

Wanneer je als forens iedere dag dezelfde route van en naar werk neemt kijk je waarschijnlijk maar eens in het jaar naar het spoorboekje, kort nadat de dienstregeling is veranderd. Voor degenen onder ons die iets minder reislustig zijn en wat minder ervaring hebben met het OV van nu komt Google met een handige functie. Geen gedoe meer met papieren routebeschrijvingen en verwarring met overstappen. Google Maps gaat je vertellen wanneer je uit moet stappen en wat de volgende stap is.

Het werkt eigenlijk bedrieglijk simpel: je voert je begin- en eindpunt in en Google legt stap voor stap uit wat je moet doen om de eindbestemming te bereiken. Een paar minuten voordat je de trein uit moet krijg je een melding dat je overstap er aan zit te komen, indien nodig krijg je ook informatie over het perron vanwaar je volgende trein vertrekt. Dit zou hetzelfde moeten gaan werken voor bussen, treinen, trams en metro. Super handig dus wanneer je de bus moet nemen in een voor jou onbekende stad.

Reis met Tranzer het hele land door

Reis met Tranzer het hele land door

7 dec 2017 - Stel je voor: je wil naar je neef aan de andere kant van Nederland maar je bent niet zo bedreven in het reizen met het openbaar vervoer, waar begin je dan? De app Tranzer moet dit een stuk makkelijker maken.

OV-hulpje

Deze begeleiding tijdens je reis is voornamelijk voor mensen die niet zo heel vaak met het OV reizen, maar ook voor ervaren forenzen kan het een handig hulpmiddeltje zijn. Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer deze functie naar Google Maps komt. Dit jaar zal het waarschijnlijk niet meer lukken maar in 2018 reizen we allemaal met het OV.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden